Стоп отимању

You are currently viewing Стоп отимању

Док нас замајавају свим и свачим и забављају „аферама“ и једни и други, „Рио Тинто“ ће почети експлоатацију јадарита. Они ће „усрећити“ неке Србе „великим“ платама, варош Лозницу још „већим буџетом“ и државу Србију „благом небројаним“.

Зна се да ће поменута компанија отворити рудник, ископавати и у својој фабрици у близини, производити литијум, бор и све друго, а онда ће речена господа те своје производе, начињене од нашег блага, продавати великим светским компанијама и млатити паре.

Једном речју афрички сценарио из седамдесетих година прошлог века. Надамо се да исти сценарио неће бити комплетиран и људским жртвама као у Африци, мада! За сада обећавају сто милиона евра, које ће уложити у еколошку заштиту!!!

Покрет „Живим за Србију“ обећава свим компанијама које експлоатишу наше национално благо да ће ренте и порезе обрачунавати исто онако као што садашња власт обрачунава нама утрошену електричну енергију. Дакле на тону руде прво обрачунску снагу, па трошак гарантованог снабдевача па цену за ископану тону, па накнаду за подстицај повлашћеног произвођача па накнаду за унапређење ефикасности па акцизу па тв таксу па на све то заједно пдв.

Кад можемо ми сироти да плаћамо, могу и они богати.

ИНФО СЛУЖБА
Покрет Живим за Србију