Уништавања образовања наше деце се наставља

You are currently viewing Уништавања образовања  наше деце се наставља

И поред свих могућих едукација, превентивних програма, семинара о здравим стиловима васпитања и образовања наше деце, наставници и родитељи дозвољавају да се образовни систем у потпуности распадне. Ретке су основне и средње школе у којима он-лајн настава заиста функционише.

Мада, чак и када би у свакој школи профункционисала верујем да су свима познате предности уживо наставе.

Чујем да у неким школама све савршено функционише он-лајн. Да су наставници вредни, да имају адекватну опрему, да ученици могу да уче и прате наставу. Сигурно да је негде тако, људи су се уиграли. Међутим, већина ученика је НЕЗАДОВОЉНА и жели УЖИВО.

Е сада, па чак и да је све у свим школама савршено он-лајн, да ли ви заиста мислите да је то пут, да ли вам је јасно које последице ће да остави то континуирано седење поред компјутера, та настава без живог контакта са живим људима у живој интеракцији?!

Деца су, овим честим преласцима са једног на други облик наставе, незадовољна, конфузна, од њих се тражи да науче градиво које им углавном нико не предаје, јер је он-лајн настава неизводљива захваљујући наставном кадру које за то није спреман.

Многи ученици су у току он-лајн наставе негде на скијању и једним лајком потврде своје присуство једној безличној настави. Ради се о једној фарси, “као да” настави која излуђује како већину наставнике тако и ученике.

Међутим, уколико добијете РЕДОВНУ ПЛАТУ ЗА НЕРАД (он-лајн наставу) онда ће већина наставника да ЋУТИ.

У суштини, просветним радницима се не ради, много им је лакше да не раде он-лајн и примају плату него да долазе и школу.

Многи су комотни са радом од куће у папучама. Оправдање за свој нерад налазе у чињеници, у коју ни они сами не верују, а то је да су деца преносиоци заразе.

Срамно, срамно је тако размишљати после годину дана од почетка пЛандемије. Част изузецима. Дакле, држава на овај начин лако подмићује просвету која се не буни због уништавања образовања. Редовна плата за нерад и већина ћути

. Поражавајуће. Да ли ће се деца и кад вратити у школске клупе?! Да ли ће нашу децу условљавати ковид вакцином?! Да ли ће родитељи и на то пристати?!

Колико су родитељи заиста спремни да се старају о својој деци у овим лудим временима?! Драги родитељи, имате ли идеју на шта ћете све морати да пристанете уколико желите да останете део овог система?! Колика је цена?!

Има ли још увек оних који мисле да ће моћи тако лако да се провуку?!

Да ли је цена ИЗДАЈА сопствене ДЕЦЕ?!

Жене, мајке, ово је тренутак када треба да ЗАШТИТИМО своју децу и одлучно кажемо НЕ! Време нам истиче….

Тамара Брадић, Мастер психолог и психотерапеут у тренингу под супервизијом   Потпредседник Покрета Живим за Србију