МЕЧКАРЕЊЕ

You are currently viewing МЕЧКАРЕЊЕ

Почетком осамдесетих година прошлог века српски новинари су усвојили и увелико почели да користе појам „мечкарење“. Односио се пре свега на политичаре, који су тада велике уметнике водали од немила до недрага, уз медијску помпу, како би намакли неки поен свом посусталом рејтингу.
На несрећу свих нас онај Алистер, за кога кажу да је мечкарењем довео на власт оног Тонија, поменуто је усавршио. Схватио је да може све, не само да по медијима данима развлачи људе него и појаве, а онда и саму смрт. Нема сумње да су и Алистер и Тони својим ученицима овде усадили баш ту технику.
Ево годинама већ, ми живимо у непрестаном медијском мечкарењу, доминира криминал, лоповлук, крвни и сексуални деликти. Ђаци примењују научено. Припадници власти а и они у опозицији. Барабар, да би нас некако застрашили, уплашили.
На њихову велику жалост ствар им не ради. Зато што је у Србији свако чудо за три дана. Није важно колико та три дана трају, месецима, годинама, деценијама. Једноставно чудо је пролазно.
Страх победити неће. Чак и ако мечкаре смрт поготово убиства политичара, новинара. Непристојно је.
Покрет „Живим за Србију“ пристојно обећава да ће нашој Србији вратити државу. Неће бити ништа неразјашњено. Сачувај Боже убиство! Починиоци ће робијати. Лопови и сексуални преступници такође.
Светац из рода нашега је рекао: „Србин је Христов не боји се смрти“. Како да се плаши мечкарења?!

ИНФО СЛУЖБА
Покрет Живим за Србију