Речи које одјекују у вечност

You are currently viewing Речи које одјекују у вечност

Мајка, супруга, психолог и психотерапеут. Успешна, поштована, организована и свестрана особа, долази у ситуацију да буде привођена као најгори криминалац, у шест ујутру, на спавању.

Одводе је из стана, одвајају од малолетног детета и супруга, да би је цео дан малтретирали зато што се бори за слободу избора.

Зато што је као и већина грађана и лекара Србије посумњала у исправност вакцина против Ковида 19, зато што се у своје лично име и у име Покрета Живим за Србију залаже за слободу избора у сваком смислу те речи. Претили су јој да ће се вратити поново по њу уз обијање врата ако буде у медијима, после привођења, нешто проговорила, и да ће све приведене у затвору вакцинисани. За то време, док Тамара седи у притвору, неколицина “колега” је “развлачи” на фејсбуку, покушавајући да оправда, разуме или нормализује њено понашање, не узимајући, ни у једном тренутку у обзир чињеницу, да прстом нису мрднули да заштите нашу децу, да су издали децу својим ћутањем и нечињењем.

Правдају се Фејсбук аудиторијуму због тога што је познају, без увида у чему је суштина Тамарине борбе.

Тиме откривају своје право лице на чему им је Тамара бескрајно захвална. Јер била је потребна једна “вештица” као што је Тамара да би стручна јавност, можда, почела да схвата шта значи бити у контакту и плесати са сопственим Сенком и колико је потреба, већине колега, да буду по цену свега одговорни и исправни опасна!

Зато што је говорила, мислила, истраживала и као прави професионалац преиспитивала домаћу али и светску друштвену ситуацију за време епидемије.

Зато што се борила за све мајке које се нису осмелиле да стану уз своју малолетну децу и не дозволе им да се гуше под маскама, зато што је изнела чињеницу да су труднице у обавези да носе маске у току самог порођаја, док те исте маске нису тако обавезан стилски детаљ у другим државним институцијама, у шта се и уверавамо свакодневно.

Већина одраслих их носи про форме, док су деца и породиље у обавезној обавези. Јасно нам је да је и слобода говора тог 01.04.2021. занемела.

Пита се да ли је првоаприлска шала. Нажалост, није шала, истина је. Сурова истина. Јер те речи које одјекују из Јованиног и Тамариног бића су речи које позивају на контакт са собом, а коме то треба у време свакодневне медијске манипулације?!

Данас Јована и Тамара, а сутра свако од вас ко се буде осмелио да мисли, осећа, говори, преиспитује, сумња, истражује научну домаћу и светску литературу и радове, чита, повезује и реагује.

Поздрављамо све који су учествовали, наложили и дозволили да се угледне и часне особе, као што су др Јована и Тамара, малтретирају и понижавају уз покушај да се контролишу.

Слободног човека, дух слободе не можете ни притворити ни затворити, јер тај дух има савезника који је јачи од свих системских сплачина, а тај савезник је Бог.

Хвала свим људима који су били уз Јовану Стојковић и Тамару Брадић и Покрет Живим за Србију. Ми ћемо вас памтити по добру и вашој неизмерној храбрости јер је говорити данас револуционарни чин.

Инфо служба Покрета Живим за Србију