Слобода избора

You are currently viewing Слобода избора

ПОКРЕТ ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ ОДУВЕК СЕ ЗАЛАГАО ЗА ПОШТОВАЊЕ УСТАВНОГ ПРАВА НА СЛОБОДАН ИЗБОР ПРИЛИКОМ ВАКЦИНАЦИЈЕ

И када још није било речи о вирусу корона, Покрет Живим за Србију залагао се за право на слободан избор приликом вакцинације. Захтевали смо одувек да вакцинација буде НЕОБАВЕЗНА.

На сва ова дешавања упозоравала је др Јована Стојковић давних дана, сада провејава информација да појединци из власти желе да вакцинацију против короне пропишу као обавезну, што је апсолутно супротно Уставу Републике Србије као и Међународним Конвенцијама.

Са правног аспекта ми уопште немамо обавезу да истичемо разлоге нити веровања или сумње, напросто, по самом Уставу имамо на то право.

Не улазећи ни у то колико је ефикасна или учинковита вакцина и не улазећи у начин и технологију прављења исте, ВРАЋАМО СЕ НА ВЕЋ РЕЧЕНО – СВАКО МОРА ИМАТИ ПРАВО НА СЛОБОДАН ИЗБОР!

То је суштина која је срж и бит ове борбе за основна људска права, можете ми оспоравати то што нисам епидемиолог или вирусолог, или што нисам фармацеут, али ми не можете спорити то што сам човек са свим својим природним правима која су обликована у највишим актима међународног права и Устава Републике Србије.

Адвокат сам, али и да нисам, сваки човек има права да користи своја зајемчена права.

Врло једноставно.

На терену ваших основних људских права нико никада не може да вас обори квази аргументима: „шта ти знаш ти ниси лекар“, јер право на неповредивост телесног и психичког интегритета поседујете већ у мајчином стомаку.

Не треба вам медицински факултет да бисте користили своја Уставом загарантована права.

У том контексту Покрет Живим за Србију одувек се борио за заштиту основних људских права, па чак и онда када други нису имали намеру да се боре за иста та права која су деци већ годинама узурпирана.

Адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију