Три `иљаде од господина

You are currently viewing Три `иљаде од господина

Председник Србије најавио је фазу два вакцинације, позивањем да де вакцинисаним грађанима, поред вакцина које су плаћене од наших пара, да и 3000 динара наших пара, подводећи то као „позитивну дискриминацију“, која је, нажалост, дозвољена Уставом, али је резервисана за угрожене категорије становништва, које „заштићени вакцином“ сигурно нису.

Такође, најавио је да невакцинисанима неће бити плаћено пуно боловање уколико се разболе од короне (а од чега би друго).

Ове „мере“ узимања од невакцинисаних и давања вакцинисаним, не само што су у својој бити чиста дискриминација, већ су дубоко неетичке и стварају поделу и нетрпељивост међу грађанима Србије. Оне су такође без икаквог научног основа, ако је науци уопште место када су људска права и дискриминација у питању, јер и научни радови, па чак и наши здравствени званичници и медији наводе да се и вакцинисани могу заразити, што се не дешава „туђом кривицом“, како председник замишља, већ самом чињеницом да вакцина није дизајнирана на начин да може спречити ширење вируса.

Ова друга „шаргарепа“ фаза, по нашем дубоком уверењу, наставиће се на фазу штапа, на коју наш Покрет годинама указује, а која се јасно видела на примеру невакцинисане деце.

Од вола, преко три хиљаде, до имунитета крда које чобанин тера штапом, кратак је пут.

Инфо служба Покрета Живим за Србију