Војницима и полицајцима дати право избора!

You are currently viewing Војницима и полицајцима дати право избора!

Покрет Живим за Србију, који већ годинама упозорава на кршење Устава и Закона о правима пацијената, али и основних људских права и међународних конвенција у случају обавезне вакцинације, захтева да се припадницима војске и полиције омогући слободан избор да ли ће се вакцинисати или не, као и да се не врше противзаконити притисци, уцене и условљавања.

Заиста је нелогично и научно неутемељено тражити обавезну вакцинацију, ако знамо и речено је од здравствених ауторитета и у Србији, да ова вакцина не спречава ширење вируса. Чему онда манипулација и патетика о „заштити других“, нарочито у ситуацију где не постоји обавезна вакцинација здравствених радника, чак ни у „црвеним зонама“?

И војници и полицајци, првенствено су људска бића са људским правима и део народа чија се Уставом загарантована права морају поштовати.

Покрет Живим за Србију апелује на власт да се не игра са голом кожом овог народа и припадника војске и полиције, јер то је граница коју ниједна држава, сем фашистичка, не сме прећи!

Др Јована Стојковић
Председник Покрета Живим за Србију