Мигрант рањен из хира?

You are currently viewing Мигрант рањен из хира?

Јавни тужилац у Вршцу одредио је притвор припаднику београдског одреда Жандармерије Николи С. (41) и његовој супрузи Наташи (35) због изазивања опште опасности и прикривања кривичног дела.

Наташа се терети да је из ваздушне пушке на гас без икаквог повода тешко ранила мигранта, авганистанца Рухија Н. (25), кога је потом њен супруг са још двојицом сународника одвезао до панчевачке болнице, избацио га из аутомобила и побегао.

Авганистанац је у болницу примљен са пробијеним плућима. Мигрант је у изјави тврдио да је на њега пуцано из чистог хира, да нису правили никакве проблеме, нити представљали опасност за било кога. Он је полицији испричао да га је ранио човек који га је и одвезао до болнице, али је Наташа кривицу преузела на себе, тако да ће одговарати за изазивање опште опасности, а њен супруг за прикривање кривичног дела. Њима је у суботу увече одређено задржавање од 48 часова, али је супруга пуштена већ сутрадан, јер је после лекарског прегледа констатовано да јој се погоршало здравствено стање.

Авганистанском држављанину су утврђене тешке телесне повреде и задржан је на лечењу на грудном одељењу Клиничког центра Србије, а он ће, када се довољно опорави, поново бити испитан како би се детаљно реконструисао овај догађај.

Преносимо вам ову вест како су је пренели званични медији. Сачекаћемо изјаве актера овог догађаја и резултате истраге, јер цела прича која прати догађај је, у најмању руку, чудна и недоследна.

Живо нас интересује, под којим околностима би наш држављанин, и то припадник Жандармерије, са својом супругом био у ситуацији да пуца на овог економског мигранта и да ли, заиста, није представљао опасност за било кога?.

Без обзира на негодовање нашег народа по питању миграната, које је потпуно природно и оправдано, звучи нам мало вероватно, да је неко из чистог хира и без икаквог повода повредио мигранта, ризикујући свој посао, углед и  слободу. Нико не говори о томе да ли су ова тројица миграната регистровани или су у земљи илегално, где су смештени и шта су радили на путу за Панчево, куда су се кретали и због чега.

Став Покрета Живим за Србију у односу на актуелну мигрантску кризу је јасан. Залажемо се за забрану уласка, боравка и издавања докумената Републике Србије илегалним мигрантима, из здравствених разлога и других безбедносних изазова.

Инфо служба Покрета Живим за Србију