Све је исто, само Небојше нема…

You are currently viewing Све је исто, само Небојше нема…

Српска напредна странка и Шапићев Спас усвојили су „Декларацију о приоритетима националне и државне политике“, а упоређујући њихових 11 прокламованих принципа и оно што је владајућа странка урадила за 9 година, Покрет Живим за Србију може да закључи да нам се Александар Вучић и његови сарадници ругају. Но, кренимо редом.

1. принцип: Очување мира и политичке, економске и друштвене стабилности
РЕАЛНОСТ: Српско друштво је подељено, већинско мишљење народа се не уважава, о чему сведоче и накарадни закони које пишу стране НВО, као што је недавно усвојени Закон о родној равноправности; економска стабилност додуше постоји, али се постиже бесконачним задуживањем, давањем огромних субвенција страним компанијама и константним исељавањем становништва које иде трбухом за крухом – и то усред “златног доба”; што се тиче мира, на срећу нисмо у рату, али на југу Србије и даље постоје тензије, а инциденти које праве илегални мигранти се заташкавају.

2. ПРИНЦИП: Очување независности, суверенитета и територијалног интегритета и самосталности у одлучивању Србије
РЕАЛНОСТ: Вучићева власт се потписивањем Бриселског споразума одрекла српских институција на северу Косова, што је чин издаје, а заузврат није добила чак ни обећану Заједницу српских општина, која се по надлежности не може ни мерити са добровољно предатим надлежностима лажној држави Косово; власт је такође предала језеро Газиводе; што се самосталности у одлучивању тиче, ово звучи као иронија, с обзиром на то да законе у Србији пишу стране невладине организације, те да је страни фактор наметнуо и премијера, али и велики број одлука садашње и неколико прошлих Влада Србије; страни фактор се меша и у рад полиције, тужилаштва и правосуђа, за шта постоји безброј индиција, па и доказа; страни фактор контролише и Војску Србије, с обзиром на то да официр НАТО седи у Министарству одбране (*или у Генералштабу); напослетку, српска власт спроводи све неразумне и научно неутемељене мере, које је иницирала Светска здравствена организација, током наводне пандемије коронавируса, ускраћујући могућност да се чује другачије мишљење, и притом прогонећи и хапсећи оне који се усуде да аргументовано критикују те мере и да говоре о могућим последицама вакцинације.

3. ПРИНЦИП: даљи економски раст и развој и виши стандард за грађане
РЕАЛНОСТ: Србију је у последњих 9 година, откад је СНС на власти, напустио огроман број грађана, док су они који су остали таоци система у коме напредују и добро зарађују само чланови ове странке и они који раде за стране корпорације и гуле народу кожу с леђа удружујући се у картеле, уз ретке изузетке; са друге стране, гуши се мало и средње предузетништво, а наши пољопривредници добијају драстично мање субвенције од страних инвеститора; курс динара подешен је тако да одговара увозничком лобију, а обесхрабрује извознике; напослетку, грађанима се дели милостиња од 60 евра, од њиховог сопственог новца, док све непрестано поскупљује, од горива до животних намирница.

4. ПРИНЦИП: Очување и обнова демографске слике Србије
РЕАЛНОСТ: У земљи у којој се непрестано погоршавају права трудница и мајки, у којој је беби опрема луксуз, из које се непрестано исељава становништво, ово није вредно ни коментара.

5. ПРИНЦИП: Неговање националног идентитета, историје и наслеђа
РЕАЛНОСТ: СНС национални идентитет, историју и наслеђе негује тако што за културу издваја мизерну суму новца; што омогућава немачким издавачима да имају монопол у учењу наше деце, што избацује српске писце из школског програма, што у уџбеницима историје једва да има помена о највећим српским херојствима, али и страдањима…

6. ПРИНЦИП: Искорењивање организованог криминала и мафије, борба против корупције
РЕАЛНОСТ: Србија је пуна мафије и корупције, што види и осећа на својој кожи сваки поштен грађанин, а и теорија и искуство кажу да је то немогуће без повезаности са државом, односно влашћу. О појединачним случајевима повезаности државних функционера и мафијаша могао би се написати роман – о оптужницама да не говоримо.

7. ПРИНЦИП: Развој Србије уз поштовање животне средине и природних ресурса
РЕАЛНОСТ: Србија је земља са најзагађенијим ваздухом у Европи, рај за прљаве технологије које су уређене државе одбациле, земља у којој је сумњивим бизнисменима дозвољено да исушују реке због мини хидроелектрана, земља у коју долази једна од за животну средину најопаснијих компанија на свету – злогласни Рио Тинто. О чувеној зрењанинској води која није ни за купање а камоли за пиће, о градњи на Макишу која може да угрози београдски водовод, да се и не говори.

8. ПРИНЦИП: Супротстављање поделама и мржњи у политичком и друштвеном животу
РЕАЛНОСТ: Власт је главни генератор мржње и подела, а главни напади усмерени су на ретке опозиционе родољубиве политичаре; стратегија подела и мржње укључује медијску пропаганду, као и прогон и хапшења. Подела на подобне и неподобне грађане кулминирала је током агресивне вакциналне кампање, када су грађани који не желе да се вакцинишу застрашивани, а они који желе подмићивани новцем из државног буџета.

9. ПРИНЦИП: Позив грађанима да ове принципе подрже из љубави према својој отаџбини
РЕАЛНОСТ: Грађани већ подржавају све што је исправно, али немају власт која то жели да спроведе.

10. ПРИНЦИП: Сви политички представници СНС и Спаса на власти своје политичко деловање заснивају на овим принципима
РЕАЛНОСТ: У то смо се већ уверили.

11. ПРИНЦИП: Уједињење СНС и Спаса подразумева приступање свим принципима и обавезује их на њихово поштовање у политичком раду
РЕАЛНОСТ: Ако до сада нису поштовали те принципе, не видимо разлог да поверујемо да ће дубоко компромитована СНС и доказано лажна опозиција Спас сада напрасно почети то да чине. Можда би требало да овај уједињени двојац добије ново име – рецимо, Бајка.

Инфо служба Покрета Живим за Србију