Који смо ми Срби? Србија данас.

You are currently viewing Који смо ми Срби? Србија данас.

Данас када је изречена доживотна пресуда човеку који је својим животом бранио свој народ и своју земљу, са њом је истовремено изречена и доживотна срамота оних који су остали са друге стране решетки, али и туга свих Срба који то нису само по географском пореклу.

Срамота је такође и оних који преузеше штафету издаје, и који се свима и свиме могу назвати, осим Србима и српским.

На крају, срамота је свих оних што у ритму један-два Курту смењују Муртом, па Мурту Куртом, зарад личних и самим тим ситних интереса.

Само човек који својим животом брани српски народ и Србију својих предака, може се Србином назвати. Не издају Срби Србе, већ они што неправдом суде. Не знају ко је једини и прави Судија, јер да знају не би своју душу дали у залог за привид овоземаљске моћи.

Онај који брани славу својих дедова, своју не тражи, али је већ славан у књизи која ће се тек отворити, и из које ће потећи крв свих мученика. Док једни мученичком смрћу свој живот за Христа дају, други мученичким животом свој живот у Богу потврђују.

За оне који су га издали и нељудима у руке предали, оно што је данас изречено јесте пресуда. Али, њихова.

За оне који су данас срцем стајали као живи зид преко кога неправда никада неће прећи, јесте потврда жртве и љубави коју само Србин за Србију може имати и дати. Ми који живимо за Србију, данас дубоко саосећамо са једним од највећих хероја, са страхом да изговорим, последње Србије која је такве хероје могла изнедрити.

Ратко Младић је пример на каквом будућа покољења треба да уче како се живи и бори за младе изданке на чокоту који се зове Србија.

Милена Дуловић,
председник ОО Покрета Живим за Србију Параћин