Подршка родитељима

You are currently viewing Подршка родитељима

Нису нама потребни никакви пројекти и школе родитељства које се мистификују, нама је потребно да психолози у Домовима Здравља, вртићима и школама раде свој посао, раде оно што су учили на факултету и подрже родитеље у одгајању деце, помогну родитељима да заједно са децом адекватно прођу кроз све развојне фазе.

Школе родитељства треба да буду бесплатне и родитељима лако доступне, док образовне емисије на тему родитељства наша свакодневница.

Потребно је да родитељи поврате поверење у струку, с обзиром да је све више младих родитеља који ми се јављају јер им није корисна инстант подршка на друштвеним мрежама на тему родитељства, посебно од стручњака „који се нису остварили као родитељи“.

Ја им увек објасним да није нужно бити родитељ да би био адекватна подршка младима родитељима, али и да разумем њихову потребу да то буде неко од поверења и у овом смислу.

Такође, за све ово је потребно ослободити медије. Некада су образовне емисије биле свакодневница.

Очигледно је да је оно мало што је потребно родитељима, постало много.

Да смо из потребе да будемо савршени стручњаци заборавили на живе људе испред себе који нас гледају широм отворених очију и очекују да будемо са њима, уз њих, да будемо присутни.

Тамара Брадић,
Психолог
Потпредседник Покрета Живим за Србију