Кодирање ученика

You are currently viewing Кодирање ученика

Зашто бисмо радили на унапређивању квалитета образовања када можемо основцима од првог до четвртог разреда да поделимо најсавременије таблете и ускоро их потпуно дигитализујемо? У септембру у Београду а ускоро у целој Србији.

Доделимо ученицима ЈОБ (јединствени образовни број) и тако их трајно кодирамо да бисмо могли да их пратимо и контролишемо, али и убрзано издвајамо из биолошких породица уколико дете живи са породицом у једној соби а родитељ је у неком тренутку повисио глас на дете.

Нисте знали?!

Да, овај диван програм пружа могућност да у сваком тренутку испратите социјални статус сваког детета, али и породичне услове и здравствено стање, тако да ће одлагање било које превентивне медицинске мере, на коју родитељи имају право, бити практично немогуће, јер ће се то по хитном поступку окарактерисати као грубо занемаривање деце.

Ова дивна измена закона у образовању и (ЈИСП) – јединствени информациони систем је ту да побољша сарадњу са родитељима и унапреди квалитет образовања али је занимљиво да родитељи о томе уопште нису обавештени.

Предности потпуне дигитализације која нам маше из блиске будућности је свакако наставак неговања једноумља које је изузетно важно уколико као врста желимо да опстанемо у безличним свету.

Уколико то не желимо, постоји решење, али мораће свако да га тражи у себи, док се довољан број људи не освести.

Тамара Брадић,
Психолог и потпредседник Покрета Живим за Србију