Бомбардовање законима

You are currently viewing Бомбардовање законима

Потпредседник Покрета Живим за Србију, психолог Тамара Брадић, коментарисала је активности Покрета у претходној недељи и реакције на гомилу измена и допуна закона којима смо избомбардовани пред дуго ишчекиване годишње одморе.

Ипак, нашем оку није промакло то што се спрема испод жита, те смо реаговали дописом и упитом за информације од јавног значаја по питању „дигитализације школства“ и додавању јединственог образовног броја сваком ученику. Питали смо Министарство просвете, зашто се овим системом прикупљају деликатни подаци о породици и деци и зашто се они чувају трајно.
Заменик председника Покрета Живим за Србију, адвокат Милина Дорић, написала је и поднела критике на измене и допуне Закона о парничном поступку које ће отежати грађанима приступ судовима, као и на измене Закона о приступу информацијама од јавног значаја, које омогућавају органима да под разним изговорима одбију да грађанима дају жељене информације.
Долази време, закључила је Тамара, када грађани ништа неће моћи да питају државу, док ће она имати све податке о њима уз велико питање ко ће све истим имати приступ.
Погледајте снимак на нашем јутјуб каналу.