С’ Вучићем као и без Вучића

You are currently viewing С’ Вучићем као и без Вучића

Ако још увек мислите да вам је Вучић крив што вам шеЗдесет евра час подели на два, час да уцело, под условом да сте вакцинисани и на бироу (социјални случај), грдно се варате. Вучић вам више ништа није крив. Погледајте око себе људе који не виде ништа испред себе. Вучић за то није крив.

Годину дана деца под маскама. Родитељи, да ли вам је Вучић крив? Поверовали сте у лажну пандемију, па вам је Вучић крив? Не господо, него Вучић само одлично ради свој посао. А шта ви радите? Дошли смо до тога да постаје кристално јасно оно што нам је говорио, истину у лице када је рекао како само он ради (свој посао). Ко се још може тиме похвалити? Војска? Полиција? Судови? Просвета? Здравство? Ко? Нико. Јер нису радили свој посао, Вучић је радио и њихов. Каква незахвалност! Да им председник обавља њихове послове? Још им не ваља. Још се жале. Још су пристали на то. Када је ступио на место државног поглавара, ни сам није знао да ће морати да обавља и функцију црквеног. Да му каче ордења разних светитеља, да глуми државну певаљку, још да раскопча кошуљу, па да му и паре мећу. Као да је њему зинуло дупе за сићу. Крупна политика захтева крупне паре. У недостатку истих продају се реке, планине, рудници. На крају крајева, када иде јуне, нека иде и уже.

Србија више не виче. Него муче и риче. И шта је томе несрећни Вучић крив? Као што само један не може бити заслужан за опште добро, само један не може ни крив бити за општу пропаст. Вучић је један, то се не доводи у питање. Али, шта је са свима осталима? Шта је са свим мишевима што су напустили жути брод када је кренуо да тоне и поускакали у онај што је запловио брже, јаче и боље право у (к)анал Европе? Сви би да буду полни органи на бицикли, од које у најбољем случају могу да добију само корпу. После им је крив и државни и црквени возни парк, и од Вучића још несрећнији Слоба. Јер, Вучић има када и да се дозове памети, и престане да ради туђе послове, али за Слобу је касно. Предат је као последњи издајник крилима милосрдних анђела. То Вучића не може да снађе, јер поучен искуством свога претходника, у име народа скинуо је гаће пре воде. Уместо купања, добили смо је*ање.

Такорећи, ми смо један силовани народ, али на добровољној основи. Јер, ништа нама неће да раде без наше сагласности. Ни децу нам неће узети, а да им ми сами децу не дамо. Цивилизована је та Европа, док смо ми само једни обични дивљаци. Зато смо у све мањој мери сељаци (Срби са коренима по њивама и брдима). Када је град Србину ударио у главу, ни мозак му више није требао. Заборавио је да ради свој посао (за себе), и почео је да обавља туђе послове (за газду). До дана данашњег. И после му је Вучић крив? Вучић је само напредна последица комунистичког узрока. Шта, сада ни Тита нисте волели? И Тито вам је крив? А мараме што сте везивали? А што сте трчали као будале са штафетом у руци? А што сте се клели другу Титу? Боље да сте конопац везали, и скочили у бунар. Тако бисте и јадног Вучића спасили клевета и клетви.

Овако, од својих биће на туђем крсту распет, и још ће га ти исти прогласити за новомученика. Тако ће комунистички култ остати жив, све док живе комунистички потомци, којих није мало ни по цркви. Златно теле никада није у духу разбијено. Али зато ће небески народ у Духу који силази са неба бити сабран да призна да Вучић ништа није крив, да је само радио послове свих нас, док ми нисмо могли ни свој.

Милена Дуловић,
председник ОО Параћин Покрета Живим за Србију