Људска глупост је безгранична

You are currently viewing Људска глупост је безгранична

Постоји ли научна студија на основу које  педијатар Томислав Стевановић и адвокат за људска права Милан Антонијевић позивају државу да нађе механизам за присилну вакцинацију становништва?!

Наравно да не постоји, јер је вакцинација по Уставу ствар слободног избора, а таква студија би била врхунац бесмисла.

Међутим, занимљиво је да Томислав Стевановић на питање новинара зашто се значајан број лекара не вакцинише и да ли они знају нешто што ми не знамо, има своје научне аргументе од које бих издвојила следеће:

  1. Зато што су незналице.
  2. Зато што су штеточине.

На питање, зашто би се људи вакцинисали ковид цепивом, јел има основа да буду забринути, одговара са „Зато што тако каже струка.“

Пазите, човек без научне аргументације јавно вређа све колеге које су се усудиле да буду одговорне и да поставе питања о последицама актуелне вакцинације.

Да ли вам ово звучи недопустиво?!

Док се Адвокат за људска права Милан Антонијевић позива на „друштвену солидарност“ као једини аргумент за обавезну вакцинацију, а све то у ситуацији када је у Србији, по званичним подацима Батута ову ковид инфекцију одболовало и оздравило  99,15% тестираног становништва упитним ПЦР тестовима. Притом, мислећи на друштвену солидарност, и заштиту најугроженијих и болесних, заборавља да су у нашим болницима већ почели да условљавају ПЦР тестовима и вакцином људе који су на стационарном лечењу.

Ове особе, позивају на присилну имунизацију,  не водећи рачуна о реалним проценама ризика од болести, не водећи рачуна о још неиспитаним дугорочним ефектима вакцинације, не узимајући у обзир и друге, традиционалне, антиепидемијске мере.

Не могу а да овом приликом не споменем и др Радмила Јанковића из Ниша који иницијативу Покрета Живим за Србију и кривичне пријаве које је наш адвокат упутио здравственим институцијама које условљавају народ ПЦР тестирањем и вакцинацијом окарактерисао као „људска глупост је безгранична“ и то у тренутку када у истом том Нишу Синдикат здравствених радника Клиничког центра Ниш шаље допис Министру здравља и премијеру Србије у којем наводе да су се и вакцинисани лекари разбољевали од короне после вакцинације као и „да су много опаснији преносиоци управо вакцинисани“. Па др Радмило, очигледно је да је људска глупост заиста безгранична.

У истом историјским моменту у Србији, Удружење педијатара Србије препоручује имунизацију деце од 12 година, а да притом нико од њих својим потписом није стао иза ове препоруке нити би било ко од њих одговарао за последице евентуалних лоших ефеката вакцинације. Др Стевановић иде и даље, па би он обавезну вакцинацију увео већ за децу од 10 година.

Када говоримо о деци, тренутак је и да споменемо председника Форума београдских гимназија Александра Маркова који каже да ПЦР тестирање деце и просветних радника није решење већ се активно залаже за обавезну, масовну вакцинацију.

Обавезна, присилна вакцинација није дозвољена Уставом али би председник адвокатске коморе у Крагујевцу Звонко Марковић мењао и Устав зарад обавезне вакцинације.

Међутим, поред наше др Јоване Стојковић која се већ годинама бори за политику слободног избора приликом вакцинације и  информисани пристанак,  имамо пример из Шведске, изврсног професора, научника на Каролинск институту др Јована Антовића, који се бави истраживањима већ 30 и више година,  од којих сам у личној преписци добила следећу научну аргументацију:

  1. Не постоји ни једна релевантна научна студија која доводи у везу смањење броја заражених и смањење броја људи у болницама са вакциналним обухватом.
  1. Не постоји ни једна релевантна научна студија која показује да би вакцинација младих спречила заражавање старијих.

Управо је то, подстицање вакцинације младих да се старији не би заразили тренутно део манипулативног наратива код нас.

Даље, питање које поставља др Јован Антовић је и откуд толики број заражених делта сојем у Израелу, Малти, Перуу и Шпанији када је у овим државама био највећу вакцинални обухват?! Да ли је ту нешто чудно?!

Ја чујем да би наши стручњаци тај проблем, поновног заражавања, решавали доживотним пелцовањем на сваких шест месеци, не узимајући у обзир чињеницу да ако је ово природни вирус, долази до његовог слабљења са мутацијама а никако не постаје „смртоноснији“ како покушавају да нам објасне у званичним медијима и штампи провлачећи идеју о обавезној вакцинацији.

Обавезна вакцинација за вирус који са мутацијама постаје све безазленији!? Па, молим вас, недопустиво лоша аргументација.

Посебно бих издвојила једну групу „утицајних“ лекара на фејсбуцима, који покушавају да објасне да су невакцинисани људи убице, позивам их да  преиспитају свој ментални статус пре него што се усуде да сеју овакве изузетно опасне изјаве.

Психолог Тамара Брадић,
Потпредседник Покрета Живим за Србију