Криминализација слободе избора

You are currently viewing Криминализација слободе избора

Политика је, у издању за 20. јул 2021., објавила чланак под насловом “Антиваксери у Аустрији објавили рат вакцинисанима”, где је известила о многобројним “антиваксерским инцидентима” и у другим државама.

Тако наводе да су се “антиваксери након напада на власти фокусирали на вакцинисане грађане”., па су, нећете веровати, покренули сајт на којем су поставили листу установа и предузећа која захтевају сертификат о вакцинацији, док су у Француској нападнута “два центра за вакцинацију”. Више од 100 000 људи изашло је на улице, а осванули су “антиваксерски графити” близу Гренобла.

Ово “драматично извештавање” Политике би било смешно, да није тужно и опасно, јер јасно ставља до знања на који начин ће се људи који се боре одбрану свог телесног интегритета, третирати. Неуморна гебелсовска машинерија, од агресора прави жртву, од криминала “здравствену политику”, од слепе послушности врлину, од одбране напад.

Куда све ово може да води и већ је одвело, сведочи крај Политикиног текста где се наводи да је британски “дан слободе” којим су укинуте све рестриктивне мере, протекао “порастом новозаражених, несташицом хране и хаосом са апликацијом за самоизолацију”. Наиме, на стотитне хиљада грађана добило је поруку да мора да иде у самоизолацију, па и сам премијер, јер су “били у контакту са зараженом особом”, те су због великог броја људи који треба да иду у самоизолацију, многа предузећа и прехрамбена индустрија суочени са мањком радне снаге.

О овоме сам говорила и прогнозирала у мају 2020. на предавању у манастиру Сланци. Једном када пристанемо на доказивање своје “незаражености”, пристали смо да будемо вечно осумњичени.

Не пристајмо! До слободе!

Др Јована Стојковић

Председник Покрета Живим за Србију