Одбијање лечења невакцинисаних пацијената је кривично дело

You are currently viewing Одбијање лечења невакцинисаних пацијената је кривично дело

Покрет Живим за Србију најоштрије осућује све учесталије одбијање оперативних захвата и лечења пацијената у Србији који су невакцинисани. Ови неетички и противправни поступци лекара су за сваку осуду, али и за кривичне и парничне поступке.

Недопустиво је да се људи који уредно плаћају здравствено осигурање исто као и вакцинисани, лишавају права на здравствену заштиту! Иако лекари ,по правилу, веома слабо познају право, а некима ни етика није јача страна, позивамо их да прочитају Закон о правима пацијената и Закон о забрани дискриминације и не дозволе да их Министарство здравља фантомским мејловима гура у кршење закона.

О Уставу сада нећемо говорити, јер смо говорили годинама уназад када је био кршен на штету деце која су дискриминисана и чији су родитељи сладострасно кажњавани због невакцинисања.

Све што се дешава претходних дана, налози и мере које се спроводе, медијска хајка на невакцинисане, на граници су здравог разума и криминала. Вакцинација против короронавируса НЕ СПРЕЧАВА ШИРЕЊЕ ВИРУСА, и срамотно је што то не знају или се праве да не знају и здравствени радници и правници.

Молимо људе којима је због невакцинисања ускраћена здравствена услуга да нам се јаве, а на нашем јутјуб каналу погледајте видео у коме адвокат Милина Дорић објашњава на које се правне прописе треба позивати у овим ситуацијама.

Инфо служба Покрета Живим за Србију