Како ће вирус “тражити невакцинисане” и “смртно их угрожавати”?

You are currently viewing Како ће вирус “тражити невакцинисане” и “смртно их угрожавати”?
Фото: Владимир Живојиновић
Још једна од звезда у успону током контрола паникдемије је и доцент Татјана Аџић, директор Ковид болнице у Батајници. Од када је постављена на ово “значајно место”, нема новине, новинара, емисије, телевизије, која није преносила њене умотворине, попут оне “вакцинација или нас бити неће” и остале шекспировске дилеме.
Нама је “запала за око” када је тврдила да је у болницама 99% невакцинисаних паацијената, иако је претходно, у одговору на информације од јавног значаја, правна служба Клиничког центра Србије, у њено име, навела да Ковид болница Батајница не води такву статистику, али директорка очигледно има неку своју математику и пасију према узимању епидемиолошке анкете, јер је, у таласу оптуживања повратника са зимовања, изјавила да су пацијенти у болници углавном старији људи (за које је тешко да су ишли на зимовање) који су њој лично рекли да су били у контакту са млађима који су дошли са зимовања?!
Афирмисање госпође проблематичних изјава, наставља се и на насловној страни Политике у викенд издању, где изјављује да ће вирус “тражити преносиоце” и да ће то бити невакцинисани, иако и у литератури и у изјавама њених сабораца у овом рату против здравог разума, постоји чињеница да вакцинација против контрола вируса не спречава његово ширење, али и став Алимса у одговору на информације од јавног значаја да произвођач није пружио доказе да вакцинације спречава ширење вируса, па се питамо из којих научних извора госпођа црпи своје тврдње?
У наставку интервјуа, наводи да је “неозбиљно и неодговорно” да неко ради у ковид болници, а да није вакцинисан (вероватно да не при пренео вирус ономе ко због истог лежи у болници!), као и да је од девет сестара са којима је била на састанку, пет није вакцинисано, што значи да их ни “страшна ситуација у болници”, ни њен ауторитет, ни “хорори у црвеној зони” нису убедили да треба да се “заштите”, а што је супротно здравом разуму и логици, зар не?!
Госпођа Аџић има решење и за ове своје колеге, које по потреби зове и херојима – “када се ударе по џепу и буду морали сами да плате ПЦР, можда ће променити став”.
На питање новинара да ли се осећа “угрођена од антиваксера”, изјашњава се потврдно и наводи како је добила поруку од човека који је познаје да је срам било и да ће бити процесуирана. Не знамо од када то наше право препознаје као претњу, када свако има право да пријави кривично дело, као што смо и ми учинили против докторке Аџић, особе која при леталитету од 0,98% од контрола вируса, наводи да су сви “невакцинисани у смртној опасности”.
Као што рече наша Тамара Брадић, то је могуће једино ако је госпођа Аџић планирала да нас стреља.
Инфо служба Покрета Живим за Србију