Питања здравог разума

You are currently viewing Питања здравог разума
У ери сцијентизма, уздизања медицине на ниво псеудорелигије и схватања „друштвене одговорности“ као слепе послушности њеним првосвештеницима, „обичном човеку“ који није лишен логичких операција и пословне способности, забрањено је да размишља наглас о „мерама“ које се над његовим телом спроводе.
Сведоци смо позива на “раздвајање вакцинисаних и невакцинисаних“, иако никаквих доказа нема да вакцинација спречава ширење вируса, те нема никаквог научног утемељења да се невакцинисани третирају као „опасни“ и „неодговорни“. Да све ово нема везе ни са каквом „науком“, већ трулом политичком агендом још трулијих богаташа који се једном годишње састану да договоре како ће у наредном периоду третирати крдо, сведоче и њихове „меинстрим вести“, чију поенту површни, плашљиви читалац, лишен здравог разума, не може да разуме на прави начин.
Наиме, дневни листови у Србији су објавили „важну информацију“ да је министар здравља Велике Британије „позитиван на коронавирус“. Министар је, наравно, вакцинисан и ревакцинисан, али , како наводи, „има блажи облик зато што се вакцинисао“.
А какав је иначе „облик“ болести? Према подацима за Републику Србију, 99,02% људи је преживело оно што су регистровали као Ковид 19. Од 4.614.863 колико је тестирано , јер је сумњало да има болест , показало се само 15,6 % „позитивно на тесту“ шта год то значило, што значи да постоје огромне шансе да би министар имао „лакши облик болести“ по самој статистичкој вероватноћи.
Када ова опција о „спасавању“ живота изађе на видело, онда се потежу аргументи о „бризи за друге“ и „одговорности“. „Просечан“ човек не мора да зна за научну неутемељеност овог наратива, али може да повеже информацију да је због контакта са вакцинисаним министром и (вакцинисани!) премијер Борис Џонсон у изолацији.
Здрав разум нагони на питање, због чега је Борис Џонсон у изолацији, ако је вакцинисана особа „безопасна“ за околину, а уколико није, зашто се прави разлика у односу на невакцинисане?
Нажалост, здраворазумска питања остају без одговора, јер би оголила сву гнусобу психопатске пропаганде којој смо изложени.
Др Јована Стојковић
Председник Покрета Живим за Србију