Експериментална, трећа доза, само за најосетљивије

You are currently viewing Експериментална, трећа доза, само за најосетљивије

Кризни штаб је толико брижан и добронамеран да трећу дозу цепива препоручује искључиво ризичним групама, дакле само оним групама које имају ослабљен имунисистем и хронична обољења. Трећу дозу ће сада моћи да приме особе које су имале трансплантацију органа, пацијенти који се налазе на хемодијализи, особе са малигним обољењима, као и они који пате од хроничних обољења јетре, бубрега и плућа.

Занимљиво је то да су лекари препоручивали прву и другу дозу ризичним групама само у периоду када нису били на некој од својих терапија. Па је особи, коју лично познајем, речено да не може да се вакцинише уколико прима биолошку терапију, али да ће морати шест месеци после биолошке, да би могла поново да прими биолошку, ако преживи, наравно.

Да ли то значи да је ова трећа доза толико испитана да ће за ризичне групе бити прави слаткиш?!

Оно што је посебно занимљиво, а појављује се у истом тексту, на насловној страни Политике, јесте чињеница да наши „стручњаци“ тј.Координационо тело за имунизацију, препоручује трећу дозу иако нигде у свету нема никаквих конзостентних закључака да је ова, трећа доза, потребна.

Дакле, поново се најосетљивијој популацији, јасно и недвосмислено, препоручује нешто што је у експерименталној фази.

Препоручили би они и свима нама трећу дозу, што имунолог Попадић већ чини, јер је на основу својих детаљних научних истраживања (којих наравно нема) закључио да трећу дозу може да прими „ко жели“ јер је она „шлаг на торти“.

И што рече наша др Јована Стојковић, за више рецепата запратите др Попадића.

Иначе, ова трећа доза се на неким крузерима даје свим младим, запосленим људима као обавезан буст, уколико желе да остану да раде, док на Филипинима, од 25.августа, људи неће моћи да купе хлеб и млеко уколико су невакцинисани.

Ускоро текстови о четвртој, петој, шестој и седмој дози, уз срдачан поздрав од теоретичара завере.

Психолог Тамара Брадић, потпредседник Покрета Живим за Србију