Родитељи су по закону предвиђени да брину о здрављу деце

You are currently viewing Родитељи су по закону предвиђени да брину о здрављу деце

Сходно Породичном закону Републике Србије, родитељи или старатељи одлучују о свим питањима која се тичу детета а у најбољем интересу детета.

Не постоји ниједан правни основ ни разлог да власт нареди и одреди обавезну имунизацију деце против болести КОВИД – 19. То што препоручује је све што би могли, али и то је врло дискутабилно јер препоручивати имунизацију за коју сам произвођач каже да има нежељена дејства јесте саучествовање у потенцијалном настанку штете.

Родитељи, користите своја законска права, ви сте ти који одлучујете да ли ће ваше дете примити или неће примити вакцину. Дакле, нико сем вас није легитимисан да одлучује о животу и здрављу вашег детета. Имате на сајту АЛИМС – а писма здравственим радницима где се јасно наводи шта произвођач вакцина пише о вакцинама, о нежељеним дејствима и јасним признањем о ризицима, све су то основи на које можете да се позивате.

Ако произвођач каже да вакцина може да изазове тешко нежељено дејство, ви као савесни родитељ имате сва права да у најбољем интересу детета не пристанете на ту превентивну меру.

Адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију