ПРОМОТЕРИ UNICEF-А ЈАСНИ СУ НАМ ВАШИ ЦИЉЕВИ АЛИ МИ ВАМ ДЕЦУ НЕЋЕМО ДАТИ

You are currently viewing ПРОМОТЕРИ UNICEF-А ЈАСНИ СУ НАМ ВАШИ ЦИЉЕВИ АЛИ МИ ВАМ ДЕЦУ НЕЋЕМО ДАТИ

Погледајте шта UNICEF и LONČAR пишу

Као први пример када говоре о сумњи на медицинско занемаривање, наводе НЕВАКЦИНАЦИЈУ ДЕЦЕ, а након тога наводе остале ситуације и на крају гојазност код деце коју родитељи хране брзом храном која је високо калорична а која има ниску нутритивну вредност.

Чули сте и видели да педијатри пријављују родитеље који не вакцинишу децу, али никада се није десило да пријаве родитеља коме је дете гојазно или које родитељи хране брзом храном или високо калоричном храном са ниском нутритивном вредности.

Не улазим у то шта родитељи дају својој деци, дубоко верујући да сваки родитељ даје свом детету оно најбоље што може, али како објашњавате да су педијатри анестезирани по питању све већег броја гојазне деце и лоше исхране и да никада нису пријавили родитеље што им се деца лоше хране, али су исти ти педијатри врло инструисани да ажурно пријављују родитеље који не вакцинишу децу.

Ово даље води у проблем са центром за социјални рад, јер центар има могућност да покрене парницу за делимично лишење родитељског права, уколико сматра да је родитељ занемарио потребе детета. По ставу UNICEF-А и Lončara невакцинација детета је занемаривање детета. Слично се дешава и уколико родитељ на своју одговорност изведе дете из болнице јер жели да чује и друго мишљење све у циљу тражења помоћи за дете када лекари у дечијим болницама немају решење или „то решење“ прави више штете од користи.

Ово је правно питање, и сваки родитељ има право и обавези да заступа своје дете у његовим најбољим интересима. Ако превентивна мера има нежељених дејства онда родитељ мора да добро размисли да ли је већи ризик од потенцијалне користи у смислу медицинских мера, мора да размисли ако жели да буде савестан. Само несавестан и неук родитељ дозвољава да му дете прими све што фармако индустрија сервира, само несавестан родитељ не чита упутство са медицинских превентивних мера.

Адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију