Подобна опозиција

You are currently viewing Подобна опозиција

Неколико месеци власт и опозиција, са и без еу-посредника састанче и договарају се око изборних услова. Последње информације говоре да ће председнички, парламентарни и београдски избори вероватно бити одржани трећег априла. Цензус од 3 одсто би требало да остане, а за мањине да се смањи број неопходних потписа за кандидатуру на 5000.

Не знамо по ком критеријуму је „бирана“ опозиција са којом власт жели да разговара, али у том одабиру није било Покрета Живим за Србију. Ми смо, у заједничком писму са Покретом Уједињење и Покретом Балтернатива, упитали председника Скупштине Србије зашто нисмо позвани и исказали интересовање за присуство на том састанцима, али позив ни после тога није уследио.

Јасно је да власт не даје простора ни једном једином гласу који би одступао од агенде која мора да се следе да бисте били подобна опозиција.

Јасно је и да ово није само политичка борба. Јасно је да је ово борба за опстанак и слободу. Она се води за Крст Часни и слободу златну и ниједан дачић-палчић је не може омести.

Инфо служба Покрета Живим за Србију