Аусвајси за ваше добро

You are currently viewing Аусвајси за ваше добро

Неуролог Мирсад Ђерлек, директор новопазарске болнице у тренутку када је хеликоптер са бебом и радницима новопазарске болнице срушен, наставља да агитује за увођење „ковид пропусница“, а заправо аусвајса из Другог светског рата којим би неподобнима био забрањен приступ, за почетак у „биоскопе и кафане“, а како се „ситуација буде погоршавала“, верујемо и за друга места.

Иако је неуролог, нико му не замера што бесомучно лобира и позива људе на вакцинацију, иако ни он, ни нико други, није одговоран за евентуална нежељена дејства. Он шарлатански наводи да бисмо до сада „завршили са короном“ да смо се масовно вакцинисали, као да је тајна шта се дешава у вакцинисаном Израелу и Великој Британији и подиже лествицу када тражи „80% вакцинисаних“!

И поред јасних сазнања која има и сама Агенција за лекове и медицинска средства,да вакцине НЕ СПРЕЧАВАЈУ ШИРЕЊЕ ВИРУСА, он наводи како „не можемо дозволити мање одговорним људима да продуже агонију“.

Он се „не би сложио да је то дискриминација“, уколико се на неким местима не би дозволио приступ невакцинисанима, већ да „смо показали да нисмо за дискриминацију чим смо пустили да вакцине буду добровољне“.

Не знамо ко га је учио овом орвелијанском извртању теза, али треба да зна да је дискриминација по дефиницији „неједнако поступање према некој групи на основу неког личног својства, што за последицу има неједнакост у шансама да остваре уставом и законом загарантована права“.

Наравно да обавезна вакцинација свих није дискриминација, као што Ђерлек сматра. То је медицински фашизам, сличан оном којег је баштинила Ханџар дивизија чији су се потомци умили и „опаметили“, а да ли смо ми, показаће се ускоро.

Инфо служба Покрета Живим за Србију