Позив родитељима и наставницима

You are currently viewing Позив родитељима и наставницима

Позивамо вас да заједно искористимо законску могућност и школујемо децу код куће. Покрет Живим за Србију је оформио тим добрих људи и одговорних стручњака из целе Србије и иностранства, који активно раде на разради ове иницијативе и спремни су да заједно са вама траже одговоре на сва питања која ће се јављати у овом процесу, како бисмо заједно дошли до жељеног циља, а у најбољем интересу наше деце.

Идеја је да окупимо што више родитеља и наставника који су заинтересовани за ову идеју, са нагласком да овај начин школовања није онлајн настава, већ уживо настава коју изводе наставници индивидуално или у мањим групама у кућним условима.

Такође, извођење ове наставе подразумева и активну социјализују тако што ће деца бити повезана са сеоским домаћинствима где би могла да се организује настава у природи као и да уче о производњи хране. Дeцa ћe имaти и контакт са савесним учитељима из спортских центара који ће код деце пробудити љубав за спортом. Намера нам је да се повежемо и са стручњацима који су укључени у уметнички живот, баве се креативним радом и воде уметничке радионице за децу из свих области (сликање, вајање, музичке радионице, драмске, еколошке као и психолошке радионице). Брига о телесном и психолошком здрављу, са акцентом на развој природног имунитета, биће важан сегмент школовања код куће.

План нам jе такође и повезивање са стручним психотерапеутима, који ће радити у најбољем интересу деце, али и са читавим породицама које ће бити део ове иницијативе.
У плану је и да деца уче о медијској писменoсти, па ћемо у ту сврху ангажовати стручњаке, који овој теми приступају на један студиозан начин са увек присутним критичким освртом, када су у питању важне друштвене теме. Наша деца треба да науче да буди активни учесници у друштвеном животу и да стекну осећај одговорности према овим темама.

Позивамо заинтересoване родитеље и наставнике да се за све додатне информације јаве координатору ове иницијативе, психологу Тамари Брадић, потпредседнику Покрета Живим за Србију.