„Разуман“ притисак

You are currently viewing „Разуман“ притисак

Епидемиолог Зоран Радовановић, изјавио је на конференцији за новинаре Демократске странке. да је „неопходно наметнути обавезну вакцинацију здравствених радника, полиције и војске“, као да обавезну вакцинацију треба проширити и на јавне службе јер „ти људи могу да угрозе остале“. Такође је навео да треба извршити „разуман“ притисак на просветне раднике да се вакцинишу.

Као и у случају релативизације учинка осиромашеног уранијума, професор Радовановић негира научна сазнања о могућности да и вакцинисани шире вирус, те је нејасно како је одредио да баш ове категорије људи које се лако дају уценити радним местом, спадају у„опасну“ групу оних што угрожавају?

Са правне и морално-етичке стране на коју се често позива неприхватљиво је „наметати“ и „притискати“ људе, нарочито оне који имају очувану пословну способност и здрав разум. О томе чак и говори уџбеник медицинске етике факултета на коме је он био професор.

С обзиром да ставови епидемиолога Радовановића немају ни научно, ни етичко покриће, биће да је реч о „политикантској калкулацији“ за коју оптужује „недовољно одлучни“ Кризни штаб.

Но, с обзиром да макар није глуп човек, изненађује што у ту калкулацију урачунава нашминкани политички леш Демократске странке, јер ту ни респиратор не помаже.

Инфо служба Покрета Живим за Србију