Селективно истраживачко новинарство

You are currently viewing Селективно истраживачко новинарство

Универзитетски клинички центар у Нишу, одбио је да да одговоре на питања новинарима Данаса, да ли је утврђено ко је од запослених и руководилаца одговоран што се почетком овог месеца средство за дезинфекцију нашло у респиратору ковид болнице у Крушевцу.

Директор нишког УКЦ, Зоран Перишић, негирао је да је то средство „ушло у плућа било ког пацијента“, јер су сами здравствени радници на време приметили проблем.

Према изворима Данаса, проблем са дезифицијенсом је трајао „седам до десет дана“, па се питамо како је могуће да је пуњена течност за респиратор који није био у употреби, јер, по речима директора, „није ушао у плућа ниједног пацијента“.

Извор из УКЦС Ниш наводи да „проблем“ нису детектовали здравствени радници, како тврди директор, већ „пацијент здравствене струке“ и то по мирису. Питамо се на који начин пацијенти којима је због короне оштећено чуло мириса њушкају по респираторима у интензивним негама, што би подразумевало да су у изузетно тешком стању.

Иначе, УКЦС Ниш, који је надлежан за рад ковид болнице у Крушевцу, од 16 септембра је престао да објављује податке о умрлим у тој Установи.

Најзанимљивије од свега је што се истраживачки новинари Данаса никада нису запитали ништа у вези квалитета, складиштења и апликације вакцина и то у држави где се дешавало да спремачица искључи фрижидер за вакцине да би укључила усисивач.

Јасно је да се власт може нападати у свим правцима, осим једног-вакцинације. Тада одједном постају лепи, свезуби, са правим дипломама и одговорни.

Инфо служба Покрета Живим за Србију