Отворено писмо жени Ани Брнабић

You are currently viewing Отворено писмо жени Ани Брнабић

Као што сте упознати, годинама уназад врши се тешка медијска и свака друга хајка коју је потпирила ова актуелна власт, али и сви актери ове накарадне недемократске политике, који подржавају и промовишу свако насиље које се спроводи седам година уназад према Др Јовани Стојковић.

Др Јована Стојковић је сатанизована и урнисана, само из разлога што се бори за основна људска права и слободе, дакле, Уставна права на слободу избора али и слободу говора и слободу примања и давања информација. Сви знамо да свако има право да слободно износи своје мишљење и своје ставове, као и да свако има право да се бави политиком, међутим само су Др Јована Стојковић и њена потпредседница Покрета Живим за Србију, Тамара Брадић, привођене и полицијски задржаване и само је њима ЗБОГ ПОЛИТИЧКОГ СТАВА ДОЛАЗИЛА ПОЛИЦИЈА НА ВРАТА.

Не бих да звучим патетично јер постоји нешто горе од патетике, а то је реалност кроз коју пролази др Јована Стојковић и њена породица и управо због тога што не бих да звучим патетично, бићу сурово реална. У медијима се већ годинама пуштају лажи и неистине како је др Јована Стојковић одговорна за „враћање епидемије“ и како је „убица људи и деце“, иако то не само да није тачно него је и немогуће – да она својим политичким активизмом који је сконцентрисан на заштиту основних људских права, тако нешто учини. Такође НЕ ПОСТОЈИ узрочно – последична веза између било које појаве епидемије богиња или вируса И ПОЛИТИЧКОГ АКТИВИЗМА ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ. Она никада није оборила обухват вакцинације ММР вакцином и то је рекао и Батут, чак се обухват вакцинације од њеног појављивања повећао. Али шта то вреди када медији и даље цртају мету на чело др Јовани Стојковић.

Ту везу (о квази урочно-последичној вези) никада нико није доказао, нити је може доказати јер та веза не постоји, напросто- нема је. Напомињем да су и други причали о праву на слободан избор приликом вакцинације, али само су др Јована Стојковић и њена потпредседница хапшене.

На који начин ова власт ( која је и главни орагнизатор хајке и хапшења и монструозног отимања права) тврди да је др Јована Стојковић „КРИВА“ зато што преко 50% становништва не жели да се вакцинише? По ком основу, по ком праву? Да ли хоћете да кажете да др Јована Стојковић има преко 50% подршке у народу, а тиме и преко 50% гласова подршке народа? Да ли признајете да је толико утицајна и да има толику подршку народа? Је л’ то разлог зашто јој ова власт онемогућава да се појави на телевизији? У страху од поражености од стране једне крхке жене, али најјачег политичког лидера, њу, др Јовану Стојковић маргинализујете, хапсите је, како је случајно нико не би видео на телевизији, а онда промовишете играче ове власти који причају о сличним темама као она, али врло контролисано, и са резервом, јер да нису контролисани никада им ова власт не би дозволила да базају по тв Хепију.

Ана, Ви сте након привођења др Јоване Стојковић и Тамаре Брадић ( које је изгледало као хапшење највећих злочинаца) врло брзо и хитро иступили на ТВ – у и јавно рекли како је једна од ухапшених и вакцинисана против вируса ковид- 19. Ту сте мислилили на др Јовану и хтели сте да је дискредитујете те да покажете како се, ето, она вакцинише. Ми смо врло брзо доставили доказ о томе да се др Јована Стојковић није вакцинисала, све са печатом надлежне институције. Дакле имамо доказ да се није вакцинисала а у јавности сте (мислећи на њу и само на њу, на кога би друго) изјављивали како се она вакцинисала.

Овај медијски линч иде из главне кухиње, власти, председника, Вас и свих оних који воде министарства, и управо из тог разлога Вам се и обраћам.
Скрећем Вам пажњу да ова власт чини тешка дела против безбедности др Јоване Стојковић и њене породице, нацртана јој је мета на чело, и њој и њеној породици, а пошто сте Ви врло добро упућени у основна људска права, напомињем да медији које Ви никада нисте санкционисали (а морали сте), упорно данима врше најстрашније насиље, које је започела ова власт против ње, а они га само на крилима режимске заштите, врло добро емитују.

Нећу Вам писати како је то када се деца једне савесне мајке, жене, честите докторке специјалисте, престраве ујутру у цик зоре, када полиција дође на врата, нећу Вам писати како је гадан осећај када истраумирана деца и данас скачу на свако звоно на вратима, нећу Вам причати како је то бити хронично неиспаван и дочекивати уморан јутро, и како је одвратан осећај знати да исто ово, неки монструм може да опет нареди а неки други да изврши, нећу Вам причати због чега је „миран сан“ добио неку другу дефиницију и због чега се никада више неће десити онај спокојан који је постојао пре 01.04.2021. године.

Нећу Вам писати ни то како је, једној оданој, вредној и праведној жени, када гледа како јој мужа разапињу, и отимају му посао, звања, позиције које је стицао годинама и пре него што ће његова супруга др Јована Стојковић, постати политички актер и то врло, врло јак актер (па Ви сте нам овом Вашом хајком показали, у недостатку моћи олако сте јој пришљамчили било шта, само да се дође на њена врата), нећу Вам описивати ни дечје сузе које су лиле због зликоваца, у неизвесности да ли ће се икада мајка и отац вратити из СБПОК –а и нећу Вам писати о свом осећају који тренутно влада у мени, ОВО НИКАДА НИКОМЕ НИСТЕ РАДИЛИ, У ИСТОРИЈИ ОВЕ НАПАЋЕНЕ СРБИЈЕ ОВАКАВ ЛИНЧ СЕ НИКАДА НИЈЕ ДЕСИО И НЕ ЈЕЊАВА ТАЈ ПРОКЛЕТИ ОСЕЋАЈ У МЕНИ ДА ЈЕ МОМ КЛИЈЕНТУ НАНЕТА НЕНАДОКАНДИВА ШТЕТА! И НЕ САМО ЊОЈ НЕГО И ЊЕНОЈ ПОРОДИЦИ!

Њеној деци није важно што је све ово неосновано јер 01.04.2021. године неће заборавити. Ништа неће избрисати ту страву и ужас прогона који доживљавају деца породице Стојковић. Је л’ се тако обрачунавате са лекарима специјалистима?

Све то ћемо оставити за неки други формат, данас имам дужност пре свега као човек, а онда и као адвокат који је завршио право на државном правном факултету, да Вам предочим колико сте одговорни и Ви и Вучић Александар, али и цела та Ваша постава и гарнитура власти којој ћу овом приликом исписати неке прописе јер их упорно кршите, а права отимате као да сте их Ви нама поклонили или као да је то тековина Ваших заслуга или Ваша дедовина.

Знате, Ана, давно пре, људи су гинули, ратовали, губили животе и главе, руке и ноге, читаве породице, да би сви ми имали одређена права која можемо увек у сваком тренутку да користимо и која се непосредно примењују, дакле не занима нас да ли тамо у Немањиној седите Ви или неко други или трећи, сви ми, грађани, народ, дакле сви људи, поседују одређена права, која се непосредно примењују, надам се да то разумете и да схватате.

Право на неповредивост телесног интегритета је основно људско право које се примењује изворно и оно је зајемчено и неприкосновено је, али је и апсолутно. Др Јована Стојковић никада није била против вакцина, ВЕЋ СЕ ОДУВЕК БОРИЛА ЗА ПРАВО НА СЛОБОДАН ИЗБОР ПРИЛИКОМ ПРИМЕНЕ БИЛО КОЈЕ МЕДИЦИНСКЕ МЕРЕ ПА И ВАКЦИНЕ.
Др Јована Стојковић није антиваксер нити је антиваксерка, она се бори за једну разумну и одговорну здравствену политику, да свако има право да изабере да ли ће се вакцинисати или не. Од 2015. године њен активизам се базира управо на томе, да се родитељима дају права да одлуче о томе да ли ће своје рођено дете вакцинисати, све уз информисани пристанак, све уз информације које постоје, а које су исписане на упутству са вакцина и у којима пише да вакцина може да изазове нежељена дејства и то тешка нежељена дејства. Нису то теорије завере, него је то наша сурова реалност, па и да је могућност врло мала, верујете да родитељу чије дете доживи нежељено дејство та могућност постаје стварност и постаје крст за цео живот, немојте дискриминисати децу и оваквом политиком поједину децу стављати у неизбежне ризике, јер деца нису играчке нити пуке статистике, то су жива бића која имају право на то да буду здрава а не само пуки статистички узорак и неминовни проценат који на 10.000 доза мора неког да таргетира, јер произвођач то каже, а ми произвођачу вакцина наравно више верујемо него Вама, заправо Вама ништа и не верујемо.

Управо због тог активизма др Јоване Стојковић ова накарадна власт се осоколила да јој пришљамчи неко квази кривично дело, „изазивање панике и нереда“ које је пре свега реално тешко и учинити, а и ако је неко толико моћан и продоран и утицајан да га изврши, неопходно је да то учини са нетачном или лажном информацијом и неопходно је да је поступио са умишљајем и намером да то учини и неопходно је да је паника и неред изазвана. Врло је улудо очекивати да ће тужилаштво икада доказати било шта од елемената бића овог квази кривичног дела, а посебно је улудо очекивати да ће дело као дело у целини доказати. Да није страшно и накарадно било би пресмешно, али није време за смејање, чека нас велик посао, а то је едуковање ове власти о људским правима.

Па да почнем:

Не знам да ли сте чули за Конвенцију о основним људским правима и слободама која прописује и гарантује право на слободу говора, право на поседовање мишљења и ставова? У тој Конвенцији пише да свако има право на своје мишљење, као и право на слободу говора и право да дели информације, али и ту пише и да људи имају право на примање информација и да то нико не може ускратити.

Да ли знате да читање упутства са вакцина, и читање научних радова није кривично дело? Али је кривично дело ускраћивати људима право на слободу говора и хапшење људи због поседовања свог мишљења.

Др Јована Стојковић није Ваш поданик, а овај народ није ни глуп ни луд.
Народ неће да Вам се вакцинише из неких својих разлога, а овај обрачун који годинама спроводите над породицом Стојковић добиће судски епилог, свакако.

Захтевам од ове власти да под хитно престане да се игра са народом, са људским правима.

Сајт Агенције за лекове и медицинска средства је препун писма здравственим радницима у којима ПРОИЗВОЂАЧ вакцина пише да вакцине могу да изазову нежељено дејство, и то не наивно нежељено дејство. Хоћете ли произвођача вакцина хапсити јер изазива панику и неред?

Срам да буде сваког ко је икада помислио да гази по људским правима на слободу говора и на неповредивост телесног интегритета.
Како то да нисте Кисићку послали у Ковид болницу или Кона? Него је ова власт послала др Јовану Стојковић тамо да рмбачи на полуинтензивној нези, и како то да је сада она одједном подобна да буде лекар, али сви се утркујете да јој одузмете лиценцу и да јој децу оставите без хлеба.

Срамота једна.

Кренули сте на жену, на мајку, на докторку, и сходно томе морам Вас подсетити на неке акте, наиме постоји Конвенција о елиминацији свих облика дискриминације жена (CEDAW) општа препорука 35 о родно заснованом насиљу над женама, затим постоји Конвенција Савета Европе о спречавању борбе против насиља над женама (Истанбулска конвенција) од посебног значаја је члан 5 у ком се каже да ће се чланице уздржати од учешћа у било каквом чину насиља над женама и обезбедити да државни органи, званичници, службеници, установе и други актери који наступају у име државе поступају у складу са овом обавезом, затим значајна је и Пекиншка декларација и платформа за акцију као и Резолуција Савета безбедности Уједињених нација 1325 „Жене, мир и безбедност“. Све ове међународне акте ова власт и њени органи су прекршили. Медијско, али и правосудно насиље над др Јованом Стојковић темељи се на неједнаком односу моћи и двоструким аршинима. Ово насиље се разликује од других облика насиља над женама управо по томе што ово медијско линчовање „како је др Јована Стојковић убица због које умиру деца и људи“ одвија пред очима јавности чиме се врши застрашивање и ње и њене породице, врши се вређање и ње као политичког актера, али и ње као доктора специјалисте. Знамо да то насиље има за циљ да је у јавности дискредитујете, јер немате за чега да је казните, па се служити полугама власти и апаратом државне принуде. Та хајка која ова власт спроводи над њом проузроковало је то да такво дискриминаторско поступање резултира тортуром и сировим нељудским деградирајућим поступањем сатанизацијом у медијима, против којих ништа нисте предузели, а и зашто би када они играју онако како ова власт диригује и свира.

Никада се није смело дозволити да једна жена, политички актер, честит грађанин страда на правди Бога, само зато што је ГОВОРИЛА ИСТИНУ! ДА ТАКО ЈЕ ГОВОРИЛА ЈЕ ИСТИНУ, И СВИМ СИЛАМА ЗНАЊА И ПРАВДЕ ТРУДИЋУ СЕ ДА ДОКАЖЕМ ИСТИНУ.

А истина је да је било случајева да су људи примили вакцине и преминули након тога, то је истина, непобитна истина. Истина је да вакцине имају нежељена дејства, а ако тврдите супротно покрените поступак против произвођача, или наредите њихова хапшења.

Није, Ана, ово демократија ово је хорор, филм страве и ужаса чији се режисери из разних фракција владајуће странке утркују ко ће кога први да одрука, пријави и ухапси, и приведе, а ми – народ, склањамо главе да се не би десило да који „метак“ у том обрачуну случајно не залута у недужну, али презадужену рају.
Пуни смо хроничног умора од тортура и неизвесности, превише је кршења права, па Вас молимо да се више не бринете за нас, само нас Ваше „бриге и брижности“ поштедите.

Препуни смо утисака о неправди и упорног показивања Ваше моћи у обрачуну против др Јоване Стојковић, док др Јовану Стојковић приводе, и терају је да рмбачи у Ковид болници, друге промовишете на телевизији, пуштате их на РТС – у на Н1, на Хепију, па је дошло време да објасните народу како је то др Јована Стојковић „одговорна“ за развој епидемије и за смрт становништва и за невакцинацију, а други који причају (до душе много агресивније о овој теми), не силазе са националних фреквенција и длака им са главе не фали. Кажите нам ко их и како чува? Не видите ли да је то провидно и очигледно? Објасните нам како то да др Јована Стојковић утиче на људе и њихову свест, а читава заштићена постава која не силази са ТВ а исти тај утицај на исте те људе нема.

Дефинишите ми шта је паника и неред? Сами сте сами изјавили неког априла да сте презадовољни са обухватом вакцинације.

Где су ти успаничени људи? Где је тај неред? Где је тај страх народа? И где је та узрочно – последична веза?

Хајде да се ова власт престане играти са људским правима. Хајде да Татјана Аџић фино каже колико људи леже у Батајници а да су претходно и вакцинисани и ревакцинисани, хајде да се људима каже који је то проценат стационираних пацијената.

Забрањујем свако насиље над др Јованом Стојковић и њеном породицом, давно пре сам положила заклетву да ћу управо инсистирати на овоме, на то ме обавезује Устав Републике Србије, исти онај који Ви не поштујете.

У Новом Саду, 31.10.2021. године
адвокат Милина Дорић