Психолог Тамара Брадић на трибини у Инђији

You are currently viewing Психолог Тамара Брадић на трибини у Инђији

На трибини Одузимање слободе у име јавног здравља која је одржана 20.11.2021. године у Инђији, говорила сам о томе да нисмо беспомоћни, да се народ буни, буди и протестује у целом свету без обзира што званични медији то не преносе.

У Србији је ситуација таква да велики број људи почиње да сумња и преиспитује чињеницу да две дозе нису довољне за несметани одлазак у кафиће и ресторане после 20 часова. Мањина пружа активан отпор, један део популације је изузетно уплашен а имамо и оне “срећнике” који мисле да их поштовање свих мера из агенде чини елитом док су остали људи нека нижа врста.

Такође сам проблематизовала питање јавног здравља, које је апсолутно приватна ствар као и чињеницу да смо дошли у ситуацију да сваког ко се разболи можемо да прогласимо за криминалца јер наводно угрожава туђе здравље. Као да се пре короне људи никад нису разбољевали.

Јасно је да је корона пројекат дело једне безочне медијске манипулације и да је увод у једну промену друштвеног уређења уз које иде и социјална карта грађана Србије, као и наставак урушавања и практично нестајања приватног простора сваког од нас, али и као прилика за разне врсте манипулација. Модел социјалног бодовања који постоји у Кини, а коме су изложена чак и деца у вртићима, јесте један вид активног рада на урушавању самопоштовања и самопоуздања особе. Скупљати неке поене да бисмо могли да дишемо и живимо, звучи прилично сумануто. На тај начин шаљемо имплицитну поруку деци и одраслима да нису способни да самостално и уз слободу да бирају уређују свој живот.

Тамара Брадић, психолог и потпредседник Покрета Живим за Србију

Инђија, 20.11.2021.