ЕПИДЕМИЈА КОНТРОЛИСАНИХ ПРОТЕСТА У СРБИЈИ: ИМА ЛИ ЕКОЛОГИЈЕ БЕЗ РОКФЕЛЕР ФОНДАЦИЈЕ?

You are currently viewing ЕПИДЕМИЈА КОНТРОЛИСАНИХ ПРОТЕСТА У СРБИЈИ: ИМА ЛИ ЕКОЛОГИЈЕ БЕЗ РОКФЕЛЕР ФОНДАЦИЈЕ?

Србија је кључала протеклог викенда, када су многи оправдано незадовољни грађани изашли на улице да изразе свој гнев поводом криминалног усвајања Закона о експропријацији и најаве доласка злогласне компаније Рио Тинто, која оставља пустош за собом где год се појави.

И у протестима ништа не би било спорно, да их не организују лица која, како се испоставило, финансира још злогласнија Рокфелер фондација, а да ствар буде још невероватнија, и она је, као и Рио Тинто, повезана са инвестиционим гигантом БлекРок. Наиме, ако је судити по подацима доступним на интернету, управо је БлекРок један од деоничара Рио Тинта, а у тесним је пословним везама и са Рокфелер фондацијом, која, иначе, већ годинама финансира антисрпски настројене невладине организације и медије у Србији.

Поставља се питање за чији онда рачун и из ког разлога поједине наводно еколошке организације протестују. Покрет Живим за Србију је јасно изразио свој став против доласка Рио Тинта у Лозницу, као и против Закона о експропријацији, те то право не споримо ни другима, међутим, индикативно је да су се у овој причи груписале организације повезане са прозападном опозицијом, која је само неколико дана раније објавила уједињење, а повезују их и заједнички покровитељи, али и исти ставови када су у питању ковид агенда, Косово и Метохија и Сребреница.

Занимљиво је да нико од организатора еколошких протеста није подигао глас против неуставних и нељудских ковид пропусница, односно аусвајса, а још је занимљивији тајминг поменутих протеста, па су тако владе Албаније и “Косова” истовремено одржале заједничку седницу и најавиле уједињење српске покрајине са другом државом! Не треба заборавити ни референдум о променама Устава, планиран за 16. јануар, који је управо жеља западних финансијера и лобиста. О томе, наравно, прозападна опозиција и “еколози” нису рекли ни речи – бар не јавно.

Све ово наводи нас на закључак да су ови протести направљени како би се народ навео на погрешан траг, јер, многи су већ заборавили да су нам мултинационалне компаније које загађују животну средину и експлоатишу нашу радну снагу, довели управо припадници бивше власти, који се препоручују западним газдама за повратак на место колонијалних управника.

Покрет Живим за Србију и даље ће се борити против загађивања животне средине, али то не може да чини са онима које финансирају управо загађивачи наше воде, ваздуха, земље, али и тела, па и националног бића. Зато треба рећи “марш” не само Рио Тинту, већ и целокупној прозападној пропаганди и логистици која долази из исте политичке и финансијске лабораторије.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 30.11.2021.