Покрет Живим за Србију позива на одбрану Устава на референдуму: Само „НЕ“ Србију спасава

You are currently viewing Покрет Живим за Србију позива на одбрану Устава на референдуму: Само „НЕ“ Србију спасава

Оно на шта су др Јована Стојковић и Покрет Живим за Србију упозоравали од 2019. године, догодило се ове недеље: захваљујући апсолутној већини коју има у Народној скупштини, режим је отпочео процес урушавања Устава, тако што је усвојио акт о његовој промени, и расписао референдум за 16. јануар, са наизглед безазленим питањем „да ли сте за потврђивање акта о промени Устава Републике Србије“.

Управо реакција опозиционих прозападних странака и покрета, који поново заговарају бојкот, као што су то чинили и пред изборе прошле године (мада им се предстојећи избори напрасно не гаде), сведочи о томе колико је др Јована била у праву када је пре тачно две године говорила о томе да се мора изаћи на изборе јер ће нас одсуство родољубивих народних посланика у скупштини водити само самовољи власти, која уз двотрећинску већину може донети било који закон и мењати и Устав, те да се питање легитимитета не поставља, јер ће Европска унија, САД и остали међународни фактори свакако признати резултате тих избора и дозволити режиму да ради што хоће, док год слуша западне инструкције о ономе што је њима битно. Слутили смо тада да ће им Устав бити битан.

Међутим, скоро цела тадашња опозиција заговарала је бојкот избора, па су и многи родољубиви бирачи, нажалост, прихватили ту идеју и препустили скоро сва посланичка места владајућој странци и њеним сателитима.

С обзиром на то да се ситуација за последњих годину и по дана драстично погоршала, да је пландемија показала да је власт и те како склона кршењу људских права и непоштовању Устава зарад интереса западних „пријатеља“ и компромитованих међународних организација као што је СЗО (узмимо само као најсвежији пример очигледно неуставне ковид пропуснице, тачније речено аусвајсе), јасно је да би измене Устава дале још одрешеније руке овој или некој будућој власти, да промени све што јој буде наложено, па и оно што сада изгледа немогуће (рецимо, преамбулу о КиМ или члан 25 о забрани нарушавања телесног интегритета, који сада не може да се мења ни у рату ни ванредном стању).

Ако и даље мислите да је то немогуће, знајте да је др Јована Стојковић у мају 2020. упозоравала на ковид пропуснице и будући вакцинални терор, за шта постоје докази у виду снимака на Јутјубу. Али, чак и без др Јоване, сетите се свог живота пре марта 2020. године, када нико није могао ни да замисли да је агонија у којој живимо скоро две године могућа.

И зато Покрет Живим за Србију не верује председнику СПС и Скупштине Србије Ивици Дачићу, који тврди да резултат референдума неће имати никакве везе са преамбулом, поготово имајући у виду како је дотични мењао ставове и изјаве кроз целу своју политичку каријеру. Дачић и министарка правде Маја Поповић кажу да се Устав мења по жељи Венецијанске комисије, како би се Србија приближила ЕУ, а то у домену правосуђа значи да судије и тужиоце више не би бирала Народна скупштина, већ би се они бирали међу собом.

И то звучи заиста романтично, када не бисмо знали да удружења тужилаца и судија финансирају Сорош и други „филантропи“, баш као и разне НВО које пишу законе које усваја наша влада, о чему је Покрет Живим за Србију много пута говорио.

Нашу скупштину, дакле, МИ треба да бирамо, као што треба да одлучујемо и о НАШЕМ Уставу. Наш народ каже: боље спречити, него лечити. Стога изађимо на референдум 16. јануара и заокружимо НЕ.

И не падајмо у дефетизам, унапред рачунајући да ће власт покрасти наше гласове, јер ми смо већина. С тим у вези, Покрет Живим за Србију ће, у складу са својим могућностима као за сада ванпарламентарне политичке опције, у договору са другим странкама и покретима који схватају важност одбране Устава, такође учествовати у контроли референдума.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 2.12.2021.