Др Јована Стојковић о референдуму: Кутије треба да чувамо, а не да их разбијамо

You are currently viewing Др Јована Стојковић о референдуму: Кутије треба да чувамо, а не да их разбијамо

Др Јована Стојковић, председник Покрета Живим за Србију, гостовала је у уторак 21. децембра у Отвореном разговору на Јутјуб каналу Покрета Доста је било, као и на Твитер простору Српског инфо-штаба, где је, заједно са Сашом Радуловићем и Чедомиром Антићем, са којима је потписала Декларацију суверениста, говорила о референдуму.

Др Јована је још једном позвала све своје присталице, али и припаднике других политичких опција који желе да Србија буде суверена држава чије правосуђе неће бити под утицајем страних влада али и невладиних организација, да 16. јануара заокруже НЕ.

Између осталог, она је, одговарајући на питања гледалаца и слушалаца, рекла да морамо да се ослободимо дефетизма који шире појединци, говорећи да ће режим покрасти гласове и да треба разбијати кутије. Напротив, нагласила је др Јована, кутије треба чувати, јер ако има људи за разбијање, има их и за чување. Стога је позвала све да се јаве за контролоре референдума на kancelarija@zivimzasrbiju.com

Подсетивши да нам је управо бојкот донео скоро једнопартијску скупштину, која је и расписала референдум по налогу Европске уније, она је позвала људе да овога пута искористе своје право гласа, јер ће се штета у супротном тешко моћи поправити. Сваки глас бојкота заправо је глас за власт и налоге ЕУ, стога треба да учинимо оно што је до нас.

Др Јована је у овом циљу најавила и даље заједничке активности са осталим потписницима Декларације суверениста, а што се тиче избора, о њима ће бити речи тек када прође референдум, који је сада најважније државно питање.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију