Вакцине су недовољно ефикасне и имају нежељена дејства, ковид пропуснице треба укинути

You are currently viewing Вакцине су недовољно ефикасне и имају нежељена дејства, ковид пропуснице треба укинути

Др Јована Стојковић, председник Покрета Живим за Србију, у недељу 26. 12. 2021. први пут је гостовала на телевизији К1, где је изнела своје ставове али и научна сазнања о (не)ефикасности вакцина и ковид пропусница.

Др Јована игнорисала је бахатост и неваспитање другог саговорника др Александра Стојановића, иначе члана Српске напредне странке, против кога је најавила тужбу и пријаву Лекарској комори због раније изнетих неистина и увреда на њен рачун, и фокусирала се на аргументацију.

Она је, између осталог, позивајући се на резултате студија објављених у светски познатим и признатим научним часописима, навела да ефикасност „Фајзерове“ вакцине против вируса Ковид-19 после 210 дана пада на нулу, те да и вакцинисани шире вирус, због чега су ковид пропуснице, са медицинске тачке гледишта, бесмислена мера.

С тим у вези, навела је и пример бројних држава у којима је обухват вакцинације веома висок, а које имају процентуално знатно већи број заражених него Србија, и у којима су на снази оштре мере. На основу тога јасно је да масовна вакцинација не води окончању мера и повратку у нормалан живот.

Др Јована указала је и на нежељена дејства вакцина против ковида, међу којима су срчана обољења, и нагласила да је Агенција за лекове и медицинска средства о томе обавестила лекаре, који су дужни да о томе обавесте своје пацијенте. Она је навела и пример да су неки спортисти, који су, како се писало, били вакцинисани, доживели срчане ударе.

Она је још једном подсетила и да се залаже за апсолутно право на избор и информисани пристанак када је у питању било која вакцина, како за одрасле, тако и за децу, о чијем (не)вакцинисању треба да одлуче искључиво родитељи или старатељи, и то након што им лекар предочи које су потенцијалне добробити, а која нежељена дејства.

Др Јована је закључила да су све мере кризног штаба политичке а не медицинске, и да им је циљ, као и свуда где се спроводе, укидање људских права и слобода, јер је јасно да властодршци немају намеру да нам их врате.

Подсетила је и на лицемерје власти која слуша препоруке кризног штаба и намеће грађанима бесмислене мере, које се пак нису поштовале на СНС скупу у београдској арени, где је било 20.000 људи.

Све ово указује да је неопходно да се у оквиру медицинске струке поведе расправа, јер лекари и научници који се не слажу са мерама кризног штаба до сада нису били у прилици да изнесу своју аргументацију. Медицина мора да буде заснована на доказима, а ове мере то нису, сматра др Стојковић.

Лидер Покрета Живим за Србију напослетку је позвала грађане да 16. јануара изађу на референдум и кажу НЕ промени Устава, како бисмо сачували наш суверенитет.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 27.12.2021.