Праштајте, браћо: Покрет Живим за Србију жестоко осуђује санкције Белорусији и позива на извињење председнику Лукашенку

You are currently viewing Праштајте, браћо: Покрет Живим за Србију жестоко осуђује санкције Белорусији и позива на извињење председнику Лукашенку

Како се ближи крај империје, тако су њени закони луђи, рекао је Цицерон, а недавно уведене санкције Србије против Белорусије говоре о томе да, како се ближи крај мандата председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић (с обзиром на то да су за април најављени избори на свим нивоима), њихове одлуке су све погубније по државу којом, нажалост (макар званично) управљају.

Иако су поменути представници марионетске власти, очито у страху од реакција јавног мњења, летос одолели да спроведу тадашњи пакет санкција према Белорусији, које је тражио Савет Европске уније, пред крај године показали су да је то био само фингирани отпор, како би српски народ, традиционално пријатељски оријентисан према овој земљи, био уверен да су се, ето, борили.

Покрет Живим за Србију подсећа да је Белорусија, на чијем је челу и тада био Александар Лукашенко, 1999. била једна од ретких држава у Европи која је осудила НАТО агресију на СРЈ, а сам Лукашенко је тада и посетио Београд и донео значајну хуманитарну помоћ.

Такође подсећамо да нас Белорусија никада ничим није условљавала, а председник Лукашенко недавно је изјавио и да са колегом из Руске Федерације Владимиром Путином често разговара о Србији, и још једном поменуо српски народ у позитивном контексту.

Такође, занимљиво је да Европска унија замера недостатак демократије Лукашенку, који се једини у Европи већ скоро две године супротставља ковид фашизму, и чији грађани живе у слободи, док су у чланицама ЕУ на делу дискриминација невакцинисаних, затварања, ограничења и укидања људских права и слобода, а најављује се и обавезна вакцинација, која представља кршење Нирнбершког кодекса.

Покрет Живим за Србију ће се снажно борити за укидање санкција Белорусији.

Неки наши, нажалост председници, извињавали су се онима који су над нама починили незапамћене злочине, а сада наш народ треба да се извини за срамоту коју су му нанели актуелни властодршци.

Покрет Живим за Србију сматра да више никада не смемо дозволити да на челу наше државе буде квислиншка власт која слуша налоге странаца, а један од таквих је и налог Венецијанске комисије за промене у правосуђу, због чега је и расписан референдум о променама Устава, заказан за 16. јануар.

Изађимо на гласање и рецимо НЕ. Нека то буде први корак у непристајању српског народа, али и свих других грађана Републике Србије, на налоге страних сила и наднационалних глобалистичких организација, које нам, како се много пута показало, не желе добро.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 28.12.2021.