Контролори

You are currently viewing Контролори

Да не би било забуне и параноидних интерпретација : сви људи који су се јавили да буду контролори Покрету Живим за Србију, стављени су на располагање Суверенистима и један део њих, распоређен је на места која су била упражњена.

Као учесници преговора о изборним условима
ДЈБ и Здрава Србија су имали права на контролоре, али тек на мањи део, јер су странке попут Заветника, Двери, ПОКСА, СДС-а исто имали права на контролоре.

Како смо међу првима после ДЈБ почели кампању за пријављивање за контролоре, јавио се велик број људи, али сви нису могли бити распоређени јер су и друге странке опозиције почеле да пријављују своје контролоре.

Оквирно, свака странка која је
учествовала у предизборном преговорима добила је “квоту” од 2500 контролора, док се Покрет Живим за Србију, схвативши значај ситуације, понудио да помогне Суверенистима.

Немали број људи је схватио да је место контролора загарантовано, те смо данас послали поруку да неће моћи СВИ да буду контролори, јер су људи учестало звали и распитивали се , а коначни спискови у РИК-у нису још сређени.

Ко буде био контролор од пријављених, свакако ће о томе бити обавештен и позван за обуку, али је битно да и ови људи што неће бити, разумеју зашто је то тако, као и да ће моћи да буду посматрачи (потребно је доставити број личне карте).

Добар знак је да се много људи јавило и то је разлог за задовољство и истрајност, а не сумњичавост и нападање.

Потребно је само знати правила, да не бисмо пуштали машти на вољу

Изађимо 16.1. и заокружимо НЕ!

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 10.1.2022.