РЕГРУТАЦИЈА ЗЕЛЕНИХ БЕРЕТКИ: ЗАПАД ПОДСТИЧЕ РАТНЕ ПОКЛИЧЕ

You are currently viewing РЕГРУТАЦИЈА ЗЕЛЕНИХ БЕРЕТКИ: ЗАПАД ПОДСТИЧЕ РАТНЕ ПОКЛИЧЕ

Тек што је Република Српска прославила 30 година постојања, злогласна муслиманска паравојна формација из рата у Босни и Херцеговини, Зелене беретке, објавила је позив за мобилизацију, на који је, нажалост, наша држава прилично млако реаговала, сматра Покрет Живим за Србију.

Србија би као гарант Дејтонског споразума, који је резултат мукотрпне борбе босанских Срба, морала да реагује много оштрије на ратне покличе, који су очигледно охрабрени од Сједињених америчких држава и западноевропских земаља.

Окупљање формације која је од 1992. до 1995. чинила злочине, почев од оног у Добровољачкој улици у Сарајеву, логичан је наставак дугогодишњих настојања да се ослаби Република Српска, а она су посебно интензивна од прошле године, када је именован нелегални и нелегитимни високи представник Кристијан Шмит.

Покрет Живим за Србију подсећа да је, упркос томе што ни власт ни опозиција у РС не признају Шмита, председник Србије Александар Вучић имао срдачан сусрет са њим, што довољно говори о томе колико наша држава има штеточинску и неодговорну политику према својим сународницима.

Такође, санкције САД према Милораду Додику биле су јасан сигнал муслиманским екстремистима у БиХ да појачају своје деловање, што је отворено признао и председник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић, најавивши да ће се и друге западне земље прикључити Америци.

Са друге стране, аутошовинистички медији у Србији и шире, оправдавају мобилизацију Зелених беретки, дајући простора једној Соњи Бисерко да то минимизира срамном тврдњом да наоружавање Србије ствара несигурност код околних држава.

Изјава ове “активисткиње”, чију делатност инструишу и финансирају злогласне стране фондације, служи за пружање легитимитета ратним покличима против нашег народа у РС, чији представници све време позивају на мир.

Све ово подсећа на дешавања са почетка деведесетих, када је рату претходило окупљање паравојних формација, прво Патриотске лиге, настале још у августу 1990. године, а потом и Зелених беретки, које су формиране у јуну 1991, док је рат почео тек у априлу 1992.

Као што је подсетио Милорад Додик, Република Српска настала је у миру, 9. јануара 1992. године, а српски народ, за разлику од муслимана, није се спремао за рат, већ је на њега био принуђен.

С обзиром на то да се Зелене беретке већ хвале да им се јавило преко 15.000 добровољаца, а да у БиХ има много муџахедина, вехабија и повратника из Сирије, који су у свако доба спремни да крену у рат, забрињавајуће је што овакве појаве нису санкционисане, али је зато санкционисан Додик.

Све ово говори у прилог стрепњама бројних стручњака за безбедност, који упозоравају да звецкање оружјем не може донети ништа добро, а није ни случајно, већ испланирано и синхронизовано са потезима западних сила.

Иако наша држава, нажалост, није учинила ништа да заштити наше сународнике из РС, они срећом знају на шта су све спремни они које су већ једном победили у рату, те не сумњамо и да знају шта им је и како чинити.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 13.1.2022.