ЗАШТО ЈЕ АНА БРНАБИЋ ОТЕРАЛА РИО ТИНТО ИЗ СРБИЈЕ: МАСКИРАЊЕ РЕФЕРЕНДУМСКЕ КРАЂЕ И ПРОТЕЖИРАЊЕ САВА РОКФЕЛЕРА

You are currently viewing ЗАШТО ЈЕ АНА БРНАБИЋ ОТЕРАЛА РИО ТИНТО ИЗ СРБИЈЕ: МАСКИРАЊЕ РЕФЕРЕНДУМСКЕ КРАЂЕ И ПРОТЕЖИРАЊЕ САВА РОКФЕЛЕРА

Свима нама који се залажемо за здравију и чистију животну средину, скоро да је лакнуло када је председник Владе Србије Ана Брнабић саопштила да је укинута Уредба о просторном плану подручја посебне намене за прераду минерала јадарит, као и све дозволе и уредбе у вези са компанијом Рио Тинто. Кажемо скоро, јер, сагледавајући целокупни контекст дешавања и повезујући еколошке протесте са широм политичком сликом, бојимо се да нема много разлога за радовање.

Покрет Живим за Србију, наиме, сматра да је, иако је одлазак Рио Тинта из Србије свакако добра ствар, с обзиром на катастрофалну репутацију ове корпорације у погледу загађивања животне средине и много чега другог, ова одлука Владе Србије послужила само као димна завеса за скандалозну крађу референдума, а у томе јој је здушно помогао Саво Манојловић из иницијативе Крени, промени.

Осим што разлога за претерано радовање поводом укидања Уредбе нема, јер се Рио Тинто лако може вратити после избора (не мислите ваљда да су тек тако купили онолико земљиште у долини Јадра?), забрињава чињеница да је Брнабићева, иако је тактички извређала Манојловића, описавши га као лажљивог и неписменог, спремно прихватила, како рече, ,,његове хирове”, и то само неколико дана после покраденог референдума.

Поставља се питање како то да власт, ако већ, како се хвали, слуша глас народа, није уважила представнике суверенистичких политичких опција који су указали на бројне нерегуларности на референдуму, као ни више од половине невакцинисаних грађана, којима је увела неуставне ковид пропуснице, односно аусвајсе?

Затим, зашто се власт годинама оглушује о захтеве родитеља невакцинисане деце да престане са дискриминацијом, прогањањем и кажњавањем? Зашто се оглушује о захтеве трудница и мајки у погледу обрачуна зарада за породиљско одсуство? Зашто се оглушује о захтеве ратних ветерана?

Много је тих зашто, а на њих би се могао дати један одговор: зато што све те оправдане захтеве не финансира Рокфелер фондација, чији је Саво Манојловић продукт, уз подршку свих прозападних медија, али и уз бесплатну рекламу на свим режимским.

Тако је, по опробаном рецепту, Саво Манојловић постао херој за припаднике грађанске опције, а значајан политички фактор за остатак Србије. И наравно, нико од новинара који га интервјуишу не пита га зашто се као правник не побуни против крађе на референдуму. Како ствари стоје, можда баш он буде један од “истакнутих правника” који ће бирати судије, ако лажно референдумско “да” буде спроведено у пракси.

Поступак Брнабићеве не треба да чуди, ако знамо да је она у Владу Србије дошла право из невладине организације НАЛЕД, покренуте и финансиране од стране америчког УСАИД и бројних западних амбасада и фондација. Како су она и Манојловић потекли из истог миљеа, природно је да се, уз сва тобожња неслагања, јако добро разумеју, а још боље разумеју стране налогодавце.

Изгледа да зато штићеник Рокфелер фондације најављује даље еколошке протесте, иако би сада било много хитније и битније протестовати због референдумске крађе, а о аусвајсима да не говоримо. Уосталом, баш том крађом отвара се пут несагледивим уставним променама, које лако могу искористити и Рио Тинто и други светски загађивачи, а лако нам се може вратити и Закон о експропријацији, и то у још горем облику.

Наравно, Манојловић је у праву када тражи забрану ископавања бора и литијума на 20 година, само се поставља питање да ли је то у овом тренутку најхитније, постоји ли нека хијерахија и има ли ишта прече од одбране Устава?

За Рокфелер фондацију и остале стране финансијере наших “еколога”, очигледно има, али за српски народ и све грађане лојалне Републици Србији, нема. Зато ћемо и битку за Устав морати да бијемо сами, док режим и лажна опозиција намештају једни другима шансе и извршавају налоге странаца.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено: 21.1.2022.