ДР ЈОВАНА СТОЈКОВИЋ О КОАЛИЦИЈИ СУВЕРЕНИСТА: ПОКРЕТ ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ КОНАЧНО ЋЕ СПРОВЕСТИ У ДЕЛО СВОЈЕ ИДЕЈЕ

You are currently viewing ДР ЈОВАНА СТОЈКОВИЋ О КОАЛИЦИЈИ СУВЕРЕНИСТА: ПОКРЕТ ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ КОНАЧНО ЋЕ СПРОВЕСТИ У ДЕЛО СВОЈЕ ИДЕЈЕ

Након потписивања декларације Суверениста и сарадње у вези са недавно завршеним и нажалост покраденим референдумом, Покрет Живим за Србију ступио је и у предизборну коалицију Суверениста, коју чине још Доста је било и Здрава Србија, са којима дели иста начела.

Ова коалиција, према мишљењу председника ЖЗС др Јоване Стојковић, представља до сада најзначајнији корак у раду Покрета основаног 31. јула 2018. године, а који је пак био логичан наставак претходног вишегодишњег рада др Јоване у удружењима грађана која су се залагала за право на избор приликом вакцинације.

То право било је и остало окосница рада и ЖЗС, који је, с обзиром на то да је профилисан као политички покрет, у свој програм укључио и залагање за ванблоковску позицију Србије и заложио се против уласка у НАТО и ЕУ, као и против свих агенди које ове наднационалне творевине промовишу, с посебним акцентом на породичну и здравствену политику.

ЖЗС је годинама деловао у готово немогућим условима, без финансија сем скромних али драгоцених донација симпатизера, бивајући медијски или прећуткиван или сатанизован (чувена је етикета антиваксера коју медији каче уз име др Јоване), и ослањао се скоро искључиво на предан рад руководства и чланова.

У тој тешкој борби, успео је да опстане и да, највише путем друштвених мрежа, покрене многа важна питања, организује више протеста и да пробуди многе људе у Србији у погледу њихових права, али и да покрене бројне кривичне пријаве против разних функционера, од којих је последњи у низу председник Александар Вучић.

Покрет је учествовао и на изборима 2019. године, када, што захваљујући слабој медијској видљивости, што непостојању контролора на бирачким местима, није успео да уђе у Скупштину Србије, али то искуство било је драгоцено, и помогло је да ЖЗС политички сазри, а резултат тога је управо коалиција Суверениста.

Др Јована Стојковић је на конференцији за новинаре поводом уједињавања са ДЈБ и ЗС, истакла да је референдум био вододелница, те да одговорни грађани у времену кризе морају заузети страну. С обзиром на то да глобалистичке опције, у које спадају и ЕУ власт и ЕУ опозиција, слушају стране налоге, а да Суверенисти гледају интересе своје државе, ЖЗС није имао дилему за кога да се определи.

Др Јована је истакла да је власт добила задатак и да распише референдум и да га покраде, а НЕ на референдуму, за које су се Суверенисти борили, значи НЕ ЕУ, не томе да Србија буде земља јефтине радне снаге, не ковид аусвајсима… Она је обећала да ће Суверенисти бранити суверенитет Републике Србије мудро, на све могуће начине, пре свега правне.

Суверенисти су људи који се осећају као своји на своме, а ЖЗС се, подсетила је она, годинама бори за наше право да одлучујемо како ћемо живети и како ћемо се лечити. Претходне две године пландемије која је људима узела права и слободе широм света, управо су показале да је др Јована све време говорила исправно.

Напослетку, она је истакла да неке политичке опције, које декларативно заступају суверенистичку политику, нису у пуном капацитету учествовале у борби за НЕ на референдуму и у његовој контроли, али ЖЗС и Суверенисти су и даље спремни за сарадњу.

Верујемо да ће грађани препознати нашу доследну борбу за слободу и 3. априла на парламентарним, градским и председничким изборима гласати за Суверенисте, који ће се потрудити да своје ставове приближе гласачима, највише преко друштвених мрежа и у директном контакту, с обзиром на то да нам медији нису наклоњени.

После дугогодишње исцрпљујуће борбе, пружа нам се прилика да у парламенту имамо родољубиву опцију која ће се борити за права и слободе свих нас, а ЖЗС ће се побринути да се о свим темама о којима је годинама говорио, дискутује и у Скупштини Србије, али и да се спроводе конкретне промене.

Немојмо пропустити ову шансу.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 25.1.2022