БАТУТОВЕ МЕРЕ ЗА ШКОЛЕ: ДОК КОВИД ЈЕЊАВА, ХАЈКА НА ДЕЦУ СЕ ПОЈАЧАВА

You are currently viewing БАТУТОВЕ МЕРЕ ЗА ШКОЛЕ: ДОК КОВИД ЈЕЊАВА, ХАЈКА НА ДЕЦУ СЕ ПОЈАЧАВА

Како се крај пландемије полако али сигурно ближи, с обзиром на то да је вакцинација скоро потпуно стала и да се још само опсесивно-компулсивни верници “струке” и “науке” доследно придржавају свих мера, у први план избија својеврсни рат против деце, а све под плаштом њихове заштите.

Судећи према последњим препорукама мера које је објавио Институ за јавно здравље “Милан Јовановић Батут”, деца наводно заражена и(ли) оболела од ковида-19, стављена су у позицију опасних клицоноша и оптерећена ношењем КН 95 маске, сматра Покрет Живим за Србију, који је иначе први указивао на несврсисходност али и штетност ношења маски, и код одраслих, а посебно код деце.

Наиме, председник ЖЗС др Јована Стојковић је још у лето 2020. године, позивајући се на научна истраживања, упозоравала на опасности које носи целодневно ношење маске, и наглашавала да никако не би смело да се дозволи да деца, којима је кисеоник преко потребан за раст и развој, буду условљена крпама преко уста и носа да би могла да иду у школу.

https://zivimzasrbiju.com/maskarada-stada-prvi-deo/

https://zivimzasrbiju.com/maskarada-stada-deo-drugi/

Подсећамо и да су, осим што лоше делују на физичко здравље деце, маске штетне и за њихову психу, те да се међусобно тешко распознају, не уочавају мимику, зазиру од контаката – што очито и јесте прави циљ маскирања нашег подмлатка. О овоме су у више наврата говориле и др Јована, иначе психијатар, као и потпредседник ЖЗС, психолог Тамара Брадић. Нажалост, у тој борби биле су скоро усамљене када је струка у питању.

Такође, Покрет Живим за Србију је у септембру 2020. године организовао и протест испред Батута због тада најављеног тестирања у школама.

Батут препоручује и вакцинацију деце и плаши родитеље, али и наставнике и сву околину недужних малишана омикроном, иако се зна да најмлађи најређе обољевају и најлакше подносе ковид-19, а нису ни преносиоци вируса. Батут, међутим, очито не мари ни за науку ни за здрав разум, те ради супротно од онога за шта је задужен, сеји страх и панику од деце, правећи од њих по живот старијих опасне факторе. У том смеру иду и мере које више подсећају на полицијске него на медицинске методе, а које налажу изолацију деце, пријављивање контаката итд.

Овај, слободно можемо рећи, болестан наратив не јењава још једино када су у питању наши потомци, дакле наша будућност, па се поставља питање за кога то у ствари ради наш Институт за јавно здравље? А треба ли да се плашимо деце или пак оних који овакве мере доносе, закључите сами.

У сваком случају, ЖЗС ће наставити бескомпромисну борбу за очување људских а посебно дечјих и родитељских права, а уколико нам грађани укажу поверење на предстојећим изборима на којима ћемо учествовати на листи Суверениста, побринућемо се да одговорни за овакво насиље и манипулацију буду испитани и процесуирани.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију