НА КОРАК ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО И АЛБАНИЈА ФОРМИРАЈУ ЦЕЛИНУ, ВЛАСТ У СРБИЈИ ЋУТИ

You are currently viewing НА КОРАК ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО И АЛБАНИЈА ФОРМИРАЈУ ЦЕЛИНУ, ВЛАСТ У СРБИЈИ ЋУТИ

Како се ближи крај мандата председника Александра Вучића и марионетске владе Ане Брнабић, који не престају да се хвале својим лажним успесима, Србија добија све удараца, како од својих комшија, тако и од Запада, а последња у низу провокација је територијално-административна целина коју формирају лажна држава Косово и Албанија, сматра Покрет Живим за Србију.

Како је саопштено, након ратификације споразума у парламентима Албаније и “Косова”, биће створена целина која ће обухватити 30 километара унутар обе територије, где ће грађани са обе стране добијати исте услуге, као да су држављани и једне и друге, објавила је Коха.

Овај споразум образложен је наводном намером да се олакша кретање становника пограничног подручја, али сваком иоле упућеном јасно је да је у питању до сада најозбиљнији корак ка стварању Велике Албаније, којој нескривено теже албански премијер Еди Рама и “косовски” Албин Курти.

Наиме, ЖЗС подсећа да је Рама у новембру прошле године, управо после састанка с Куртијем, изјавио да “верује да ће се Албанија ујединити са Косовом и да би он за то гласао на референдуму, али да не зна када ће се то догодити”, те да то “није ствар коју они бирају, већ колективна намера која њих (Албанце) бира”.

Подсећамо да су тада, на заједничкој седници две владе, Рама и Курти постписали 13 међудржавних споразума, који се односе на олакшице о протоку роба и путника, боравишних дозвола, социјалног осигурања, отварању заједничког прелаза Шиштевац итд, као и више меморандума.

Рама је тада рекао да се тиме стварају услови за заједничко тржиште, које ће Албанцима, где год живели, омогућити све погодности, укључујући и стварање породице.

Када председник владе једне државе овако отворено атакује на суверенитет друге, у овом случају Републике Србије, очекивала би се оштра реакција наших власти, али од председника Вучића, премијерке Брнабић и других високих функционера нисмо чули ништа, осим залагања за такозвани Опен Балкан, од кога нашу грађани немају никакве користи, док је јасно да поменути споразум одговара Албанцима, како на КиМ и у Албанији, тако и у Македонији.

Иако је Вучић говорио да ће нам Опен Балкан, чије је првобитни назив Мини Шенген, омогућити економски напредак, већ је јасно да од тога нема ништа, те да је овај пројекат смишљен од стране западних сила како би се омогућило стварање Велике Албаније.

ЖЗС подсећа да је управо о овоме председник Покрета др Јована Стојковић говорила још у јесен 2019. године, али тада, као ни сада, за њену аргументацију нажалост није било простора у медијима.

Колико се “Косово” и Албанија приближавају, говори и скорашња изјава “косовског” председника борда Регулаторне агенције за електричну енергију, да “Косово” мора да размотри унију тржишта са Албанијом.

Све наведено говори у прилог томе да ће, уколико издајничка власт потпише правно обавезујући споразум са “Косовом” и оно постане члан Уједињених нација, уједињење лажне државе са Албанијом бити врло брзо извршено.
Да се то не би десило, изађимо на изборе 3. априла и гласајмо за Суверенисте, који ће се борити да се Косово и Метохија врате у уставно-правни поредак Републике Србије. Лажну државу Косово никада нећемо признати, а самим тим неће бити ни велике Албаније.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 1.2.2022.