СПОРАЗУМ О ЦЕНТРУ СВЕТСКОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА ЗА 4. ИНДУСТРИЈСКУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ: АНА БРНАБИЋ ИЗНАЈМИЛА СРБЕ КЛАУСУ ШВАБУ

You are currently viewing СПОРАЗУМ О ЦЕНТРУ СВЕТСКОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА ЗА 4. ИНДУСТРИЈСКУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ: АНА БРНАБИЋ ИЗНАЈМИЛА СРБЕ КЛАУСУ ШВАБУ

Кад год наши властодршци саопште да је Србија по нечему ,,лидер у региону”, из искуства знамо да имамо разлога за забринутост, али за разлику од многих таквих помпезних вести, о јуче потписаном Споразуму о успостављању Центра Светског економског форума за четврту индустријску револуцију у Србији, могли смо да прочитамо само штуро.

Међутим, на основу свега што знамо о Светском економском форуму и њиховима агендама, као и о председнику Владе Србије Ани Брнабић која је, заједно са оснивачем СЕФ Клаусом Швабом, присуствовала потписивању овог документа од стране директора владине канцеларије за ИТ и електронску управу Михаила Јовановића, Покрет Живим за Србију сматра да имамо много разлога за забринутост.

Многи наши грађани чули су за Шваба и његову организацију, на чије скупове у Давосу често иде и наша политичко-економска ,,елита”, а СЕФ не крије да, иако није никакво званично признато државно ни међународно тело, већ приватна организација, има амбиције да кроји политички, економски и друштвени поредак у свим државама на свету, што је Шваб и објаснио у својим књигама ,,Четврта индустријска револуција” и ,,Ковид-19 велики ресет”.

Шваб, чија је агенда позната и под паролом ,,нећете поседовати ништа и бићете срећни”, отворено се залаже за стварање дигиталног, безготовинског, глобалног друштва, под фирмом да ћемо сви бити једнаки, док у стварности скоро да већ живимо у феудалном друштву, где је на врху мала група мултимилијардера која је своју имовину вишеструко увећала током пландемије, док средња класа полако нестаје чак и у доскора богатим земљама Запада.

Управо због овога је, према мишљењу многих аналитичара широм света, и изазвана лажна пандемија ковида-19, а Шваб као да то и не крије, с обзиром на то да у својој књизи ,,Велики ресет” каже да је ово ,,фантастична прилика за политичке промене у постпандемијском свету”.

Четврта индустријска револуција је трансхуманистичка јер спаја људе са машинама у ,,чудним мешавинама дигиталног и аналогног живота”, што поједностављено значи да ће уследити масовна роботизација и сходно томе губитак огромног броја радних места, али и дигитализација, која подразумева не само губитак приватности, већ и спајање људи са технологијом, у шта несумњиво спада и чиповање, које се већ спроводи у неким земљама, а све, разуме се, ,,за наше добро”.

Шваб отворено каже да ће ,,пандемија убрзати усвајање аутоматизације на радном месту и увођење више робота у наш лични и професионални живот”, што ће бити остварено захваљујући и вештачкој интелигенцији, и ту долазимо и до Србије и споразума јуче потписаног.

Наиме, саопштено је да ће ,,фокус рада Центра бити на вештачкој интелигенцији и биоинжењерингу. Радиће у оквиру владине Канцеларије за ИТ и електронску управу, а сарађиваће са научним институтима, државним установама Србије и приватним сектором”, док ће ,,екосистем формиран око Центра користити инфраструктуру Националне платформе за развој вештачке интелигенције, Центра за секвенцирање генома и будућег биоекономског центра”. (Подсетимо да у Србији већ постоје две лабораторије ,,Ватрено око” Пекиншког института за генетска истраживања, основане наводно због тестирања на коронавирус, а које нам до сад нису одговориле на питање постављено у форми информација од јавног значаја, да ли прикупљају генетеске податке тестираних грађана, који о њиховој употреби не знају ништа?)

Иза ових формулација, неразумљивим већем делу јавности и очито намерно остављеним без објашњења, крије се пре свега недопустиво и противуставно и незаконито задирање у приватност грађана, које је почело још раније са дигитализацијом у здравству и школству, на шта ЖЗС већ дуго указује, али то медији не преносе.

Одличан пример за то је Јединствени образовни број (ЈОБ), о чијим мањкавостима већ дуго говори потпредседник ЖЗС Тамара Брадић, али и нови Закон о социјалној карти, који, занимљиво, ступа на снагу 1. марта, истог дана када и поменути Центар почиње са радом.

Подсетимо да ће тај закон у потпуности нарушити приватност људи, о чему ће ЖЗС тек говорити, а у овом контексту довољно је рећи да ће сви, иначе непотребно детаљни подаци о грађанима, бити обједињени на једном месту. С тим у вези, оправдана је бојазан да ће тим подацима моћи да приступе не само државни органи, већ и особе повезане са Светским економским форумом, који има своју агенду како треба да живимо, па све заједно неминовно асоцира на могућност да се кроз одређено време у Србији уведе социјално кредитирање какво постоји у Кини. У том случају, можемо доћи у ситуацију да не можемо ући у воз, аутобус, ресторан или добити кредит од банке ако наше понашање није у складу са ,,стандардима” Светског економског форума.

Поменути споразум, сматра ЖЗС, треба поништити, а Центар укинути, док Ану Брнабић и њене сараднике треба процесуирати због тога што податке о грађанима Србије доставља једној приватној организацији моћних богаташа, који су иначе осмислили и ковид пасоше, затварања људи, објеката, градова и држава широм света, као и масовну имунизацију сумњивим медицинским средством, угрозивши тако многе животе и изазвавши економско и друштвено расуло, како би спровели свој ,,велики ресет”.

И као што је Србија имала најстроже мере у Европи на пролеће 2020. године, чије понављање је народ спречио протестом 7. јула, и као што смо први на свету имали ,,шведски сто” експерименталних вакцина, тако и сада власт по налогу глобалиста хоће да будемо заморчићи Светског економског форума.

Стога и не чуди што Брнабић, иначе глобалистички играч наметнут Александру Вучићу за премијера, ћути о правој природи споразума, и што ова вест није главна на насловним странама, иако смо ,,први у региону”. Потребно је да сви будемо свесни опасности која нам прети од овакве дигитализације и злоупотребе вештачке интелигенција, која нас води у дехуманизацију, а ЖЗС ће се, уколико нам укажете поверење на изборима 3. априла на које ћемо изаћи на листи Суверениста, борити да се ова и друга штетна по државу и народ документа пониште и одговорни казне.

Нама је, као каже и слоган ЖЗС, потребна држава слободних људи, а не држава без надлежности, која ће своје грађане изнајмљивати белосветским хохштаплерима као што је Клаус Шваб.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 8.2.2022.