ПУТИНОВА ДЕКОМУНИЗАЦИЈА И ВУЧИЋЕВА ДЕРУСИЗАЦИЈА: ЗАПАДНОЈ МАРИОНЕТИ У СРБИЈИ СЛЕДИ ПАД СА ОБЕ СТОЛИЦЕ

You are currently viewing ПУТИНОВА ДЕКОМУНИЗАЦИЈА И ВУЧИЋЕВА ДЕРУСИЗАЦИЈА: ЗАПАДНОЈ МАРИОНЕТИ У СРБИЈИ СЛЕДИ ПАД СА ОБЕ СТОЛИЦЕ

Изјава председника Србије Александра Вучића да је 85 одсто наших грађана на страни Русије у актуелним превирањима са Украјином поводом признања република Доњецк и Луганск, и њему самом требало би да укаже како да се постави поводом захтева Запада да Руској федерацији уведе санкције, али од њега смо из Монака чули само жалопојке и обећање да наша земља ,,остаје на европском путу, али и пријатељ са Кином и Русијом”. Међутим, како ствари стоје, ближи се крај Вучићевом наоко седењу на две столице, а у ствари извршавању диктата Запада, (маскираном са покојом лепом речи о Русији), које је до сада пролазило без последица, сматра Покрет Живим за Србију.

Подсећамо да је председник СНС увео санкције пријатељској Белорусији по диктату ЕУ, те постоји оправдана бојазан да ће то учинити и са Русијом, што би несумњиво изазвало гнев чак у у његовом бирачком телу, те није искључено да му западни налогодавци дају ,,тајмаут” док не прођу избори 3. априла. Иако Вучић исправно каже да Србија треба да остане неутрална у овом питању као што је и војно неутрална, он истовремено говори о чврстој решености да се настави ,,европски пут” односно пут у ЕУ, а како је ова глобалистичка наднационална творевина већ најавила санкције Руској федерацији, јасно је да бисмо и ми, ако желимо да постанемо чланица, морали да следимо заједничку спољну политику. Но, Вучић је болно свестан и насушне потребе за руским гасом, па покушава да и даље, макар у предизборној кампањи, седи на две столице.

Међутим, оваква политика све теже ће се спроводити, јер се прилике убрзано мењају. Председник РФ је признањем република Луганск и Доњецк показао западној војној алијанси, која је одавно на руским границама, да више неће толерисати лажи и претње НАТО савеза, али и најавио декомунизацију, која подразумева ревидирање граница које су успостављене после Октобарске револуције, а које су отргле велики део традиционално руској територија, али и руског становништва, које је у новонасталим постсовјетским државама добило статус грађана другог реда.

И док многи повлаче паралелу између Луганска и Доњецка са Косовом и Метохијом, ЖЗС подсећа да су ове две украјинске области вековима пре СССР биле руске, баш као што је то било и КиМ много пре Брозове Југославије, све док комунистичке власти нису почеле да цртају границе на штету руског, односног српског народа. Не поричући да је Украјина међународно призната у совјетским границама, не можемо а да не видимо и да је руководство ове земље, и то против воље половине свог становништва, довело НАТО на границе са Русијом, уз вођство Америке која је очито инструирала украјинског представника Зеленског, што представља очигледну претњу, те Путинова реакција представља логичан одговор. Веома је могуће да бисмо у Доњецку и Луганску видели неку нову ,,Олују”, да први човек РФ није решио да овакву потенцијалну опасност предупреди.

Запад, очекивано, одговара новим санкцијама, али и заустављањем Северног тока 2, наводно како би смањио енергетску зависност Европе од Русије, а заправо како би изазвао енергетску, а самим тим и економску кризу – с тим у вези, занимљиво је како више моћници не помињу опасност од короне, али о последицама пландемије ће тек бити речи. Вучић се већ пожалио на то што ће руски гас коштати баснословних 2.000 долара, које Србија неће моћи да плати, те се нада повлашћеној цени, коју је добио и крајем прошле године, а и сам зна да се то неће догодити ако Русији уведе санкције. Нема сумње да се нада да ће после избора, бар за њега лично, и грејање бити мање битно, но за нас који нисмо део напредњачке олигархије, то свакако не важи.

Стога, 3. априла гласајмо за листу број 10, а то су Суверенисти, који ће следити интересе Србије, а не ЕУ и НАТО.

Време је да и у Србији почне декомунизација.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију