Разобличавање владајућег политичког наратива

You are currently viewing Разобличавање владајућег политичког наратива

Језичке конструкције које користе представници власти служе томе да се ситуација у Србији представи идилично. Задатак нас, суверениста, као једине опозиције јесте да конкретно и директно прикажемо народу стање у Србији, не дозволимо да нам у тв дуелима упадају у реч, и демолирамо читаве језичке конструкције на којима почива њихово креирање реалности тако што ћемо их суочавати са конкретним питањима којима се не баве у пракси.

Дакле, подржати оно што ваља, али конкретно и директно показати да смо превазишли њихове језичке манипулације.

То јесте, измађу осталог, и бављење дневном политиком, јер неко и то мора. Док се не очисти језичка манипулативна прљавштина, немогуће је бавити се и узвишеним питањима. Бежање од дневне политике ка узвишеним (“чистим”) темама, доводи до тога да дневна политика јури за нама и загађује све оно што треба да остане у домену уметничког, едукативног, лепог.

Видели смо колико су уметничке инститиције независне од политичког дискурса на примерима Загребачке филхармоније и конкретном дискриминацијом српских студената музике у европским образовним институцијама.

Нама је неопходна интеграција свега онога што чини политички живот, уз јасно разобличавање досадашњег владајућег политичког наратива.

Такође, увек бити свестан колико свему кумују медији и колико је важно на то указивати.

Тамара Брадић, потпредседник Покрета Жувим за Србију

Објављено 5.3.2022.