ГОДИНУ ДАНА ОД СРАМНОГ ХАПШЕЊА ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ И ТАМАРЕ БРАДИЋ: РЕЖИМ ВРАТИО ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ ЗБОГ “АНТИВАКСЕРА”

You are currently viewing ГОДИНУ ДАНА ОД СРАМНОГ ХАПШЕЊА ДР ЈОВАНЕ СТОЈКОВИЋ И ТАМАРЕ БРАДИЋ: РЕЖИМ ВРАТИО ВЕРБАЛНИ ДЕЛИКТ ЗБОГ “АНТИВАКСЕРА”

Вест која је пре тачно годину дана некима деловала и као првоаприлска шала – да је ухапшена др Јована Стојковић због “ширења панике”, многе слободољубиве људе у Србији али и шире, навела је да схвате да живимо у земљи и свету где су нам драстично сужена људска права и слободе, али је такође многе и уплашила. И док су они који нажалост прате само медије, како режимске тако и опозиционе односно глобалистичке, можда и поверовали да је др Јована “антивакцинашица” и да је износила “неистине о вакцинама”, како је стајало у новинским извештајима, онима који прате друштвене мреже, управо је овај опасан али и очајнички потез власти отворио очи.

У јеку кампање за вакцинацију, у којој је држава понудила “шведски сто”, припадници СБПОК су око шест сати ујутро позвонили на врата брачног пара Стојковић, двоје лекара специјалиста, и показали им налог за претрес; иако бунован и у шоку, др Владимир Стојковић је, знајући своја права која је њему и супрузи потврдио и адвокат кога су позвали, снимао и емитовао уживо преко Фејсбук странице Покрета Живим за Србију цео разговор, све док нису дошли сведоци и док претрес није почео, а страница ЖЗС са тада преко 75.000 пратилаца противправно одузета.

Та страница ни до данас није враћена Покрету, а иако су др Јована и Тамара Брадић, коју је у исто време хапсила друга екипа СБПОК, добиле усмену забрану коришћења друштвених мрежа током саслушања, а чак им је забрањена и међусобна комуникација, оне су убрзо отвориле нове Фејсбук и Твитер профиле, не признајући кривицу. А, кривица је у случају председника ЖЗС, према мишљењу тужилаштва, пронађена у три твита, у којима није било никаквог ширења панике, већ само изношења јавних информација о вакцинацији и политици вакцинације коју режим Александра Вучића спроводи по налогу глобалиста, у чијим је рукама, између осталог, и фармацеутска индустрија.

Само захваљујући грађанима који су подржали Јованину борбу за слободу избора приликом вакцинације, који су се окупили на спонтаном протесту, као и захваљујући снимку др Владимира који је приказао чиме се служи власт , докторка није задржана у притвору. Она до дана данашњег није добила написмено да јој је забрањено коришћење друштвених мрежа и комуникација са Тамаром Брадић, али је зато Тужилаштво тражило вештачење свих њених приватних средстава комуникације, што је противно и нашим законима и свим међународним конвенцијама. Покрет Живим за Србију подсећа да су приликом претреса стана Стојковића заплењени сви мобилни телефони и компјутери не само два доктора, већ и њихове малолетне деце, од којих је једно било присутно и нанета му је велика траума. Подсећамо и да је против др Владимира Стојковића такође поднета кривична пријава, иако није починио ниједно кривично дело.

Овом хапшењу је претходила медијска сатанизација, а иако су тог дана приведене, како су медији известили, још неке “антивакцинашице”, само је др Јована била експлицитно поменута, уз обиље неистина и дисквалификација.

Неколико месеци касније, када је марионетски режим под притиском Запада увео противуставне и нељудске ковид пропуснице, односно аусвајсе, видело се да је хапшење др Јоване, која је у народу годинама пре пландемије била већ препозната као борац за слободу избора, требало да послужи застрашивању и гушењу слободе говора, нарочито она која се тиче нуспојава вакцина и ризика вакцинације. Подсећамо и да њено хапшење тада нису осудили неки лекари који су о вакцинама говорили слично као она и притом имали много већи простор у медијима. Притом, др Јована никада није пропагирала било какве методе лечења, већ је само тражила да свака медицинска мера, па и превентивна, у складу са Уставом Републике Србије, буде на потпуно добровољној бази, без икаквих условљавања и обавеза. Такође, она је наводила доказане и документоване нуспојаве вакцина, позивајући се искључиво на званичне изворе српских али и страних институција.

Глобалистички интереси и овог пута били су изнад људских права, али то није зауставило др Јовану и њене саборце, који су у међувремену постали још бројнији, у борби за истину, правду и слободу, а она је резултирала и уласком у коалицију Суверениста и учествовањем на изборима 3. априла.

Др Јована Стојковић и даље ће се, како каже слоган ЖЗС, борити за државу слободних људи, и неће подлећи никаквим притисцима ни застрашивањима.

Инфо служба Покрета
Живим за Србију

Објављено 1.4.2022.