Годишњица прогона

You are currently viewing Годишњица прогона

Тачно је годину дана од када је бруталано, насилнички извршено злостављање над др Јованом Стојковић, Тамаром Брадић и Јелицом Дабовић као и још две жене, само зато што су пренеле информације које су општепознате и о којима и произвођач сам пише у својим извештајима о нежељеним дејствима вакцина.

Слобода говора је убијена. Хапшењем ових жена ова накарадна власт ставила је до знања женама како се обрачунава са њима.

Неопходно је да се подсетимо неколико битних чињеница:

🔴 Једино је др Јована Стојковић од 2015. године говорила о томе да сваки човек мора имати право на слободан избор приликом сваке превентивне мере укључујући ту и в@кцинацију. Тај принцип подразумева да онај ко не жели да прими в@кцину не мора, а онај ко жели може да је прими. Суштинска слобода се огледа управо у томе да се сваком да право на слободу избора што је и гарантовано Уставом Републике Србије.

🔴 Од људи из политике, ако говоримо о високим функционерима политичке опције, једино су др Јовану Стојковић и Тамару Брадић хапсили, никада ниједна жена није тако брутално страдала као што су њих две, и то због чињенице да су користиле своје право на слободу говора.

🔴 Др Јована Стојковић је једини лекар ком лекарска комора није донела решење о обустави поступка иако је прошао апсолутни рок застарелости поступка. Ниједан лекар никада није одговарао за то што се бави политиком и што јавно чита упутства са вакцина као и научне радове.

🔴 Ниједан политички актер или јавна личност, које су јавно говориле да је в@кцина “опасна” ( неки су говорили и да је отров) и то на телевизијма и по интернету није процесуирана, што јасно говори да је накарадној власти сметња једино др Јована Стојковић и Покрет Живим за Србију, а остали који су почели њену причу да причају су заштићени од СБПОК-а, који је брутално извршио напад на породицу Тамаре Брадић и др Јоване Стојковић.

Први април 2021. године, памтимо и по томе, што мушки адвокати, који се боре за право на слободан избор, нису били вољни да помогну овим женама, један је угасио твитер налог, други је угасио ФБ налог, а има и оних који су и пре хапшења добили информацију да ће бити хапшења, па су сами себе посаветовали шта да раде. Наравно заштитили су се.

Први април 2021. године памтићу по незапамћеном прогону и злостављању високих функционера Покрета Живим за Србију, по шиканирању жена, по бруталном насилништву над женама, по навијању за ово насилништво од стране квази контролисане опозиције који су једва дочекали да тапшу на овај прогон.

Адвокат Милина Дорић
заменик председника Покрета Живим за Србију

Објављено 1.4.2022.