Политичка коректност као највиши ауторитет

You are currently viewing Политичка коректност као највиши ауторитет

Према епилогу поступка који су Заштитник грађана и “Повереница” за заштиту равноправности водили против Завода за унапређење образовања и васпитања, а након притужбе Хравтског националног већа, из уџбеника за српски језик се мора избацити формулација Одбора за стандардизацију сроског језика.

Наиме, у уџбенику српског језика за осми разред писало је да “у јужнословенске језике треба навести бугарски, македонски, словеначки и српски језик”, а уз српски поменути да Хрвати, Бошњаци и неки Црногорци овај језик називају хрватски, босански и црногорски.

На притисак горе наведених институција овај “спорни део садржаја” ће бити измењен у политички коректни.

Овим је још једном показано како се “ауторитет науке” поштује само када то одговара антисрпским и глобалистичким агендама, док се у супротним случајевима научна истина мења и цензурише у складу са политичким потребама.

Непоштовањем и мењањем језика, народу се мења идентитет, а школске установе у које смо у законској обавези да шаљемо децу, постају регрутни центри за неке модерне јаничаре.

Зато се Покрет Живим за Србију залаже за испитивање свих донација из иностранства што разлицитим невладиним организацијама, што “нашим” институцијама у виду разних пројекта, јер верујемо да ту лежи корен антиидентитеског деловања.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 14.4.2022.