Тешке одлуке и(ли) тешки избори

You are currently viewing Тешке одлуке и(ли) тешки избори

Последњих дана видљив је интензиван притисак страних амбасадора и домаће проевропске клике на јавност у Србији. Тако немачки амбасадор Томас Шиб за телевизију Н1 изјављује да “што се брже придружи заједничкој спољној и безбедносној политици, Србија ће брже напредовати на путу ка ЕУ и ми ту Србију у потпуности подржавамо”.Француски амбасадор Пјер Кошар наводи да ” ако Србија жели да постане чланица ЕУ, то значи да имамо заједничко гледиште на ситуацију у Украјини. То није уцена”, као и да “одлуке Србије имају утицаја на имиџ Србије у европском јавном мњењу”.

Шта Србија заправо “добија” увођењем санкција Русији, објаснио је један од представника силних европских покрета у Србији, рекавши да бу то “решило проблем поглавља 31”.

А шта је са осталом хрпом “поглавља” и “кластера”? Па, они ће послужити притиску на Србију да до краја уруши своју сувереност јер како рече извесни Новаковић, директор истраживања извесног фонда, “питање Косова ће свакако морати да буде решено,ако Србија жели да постане чланица ЕУ, то је једноставно несумњиво”.

Ситуацију је пластично објаснио и амерички амбасадор Хил рекавши да “придруживање Србије ЕУ подразумева многе тешке изборе, а улазак у НАТО многе тешке одлуке”.

То је, ваљда, тај бољи живот који нам обећавају.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 15.4.2022.