Од ЕУ шаргарепе остао је само штап

You are currently viewing Од ЕУ шаргарепе остао је само штап

Данас, 21.априла, биће одржана расправа о тексту нове резолуције Европског парламента о Србији који је писао известилац за Србију Владимир Билчик, , у преводу на српски – о листи задатака које ће “српска” власт морати да испуни ако хоће да Србију уведе у ЕУ чистилиште.

Тако је један од захтева “да се ускладе са спољнополитичком политиком ЕУ”, у преводу да Србија уведе санкције Русији.
Изражава се “дубока забринутост” због “ширења дезинформација о руској агресији против Украјине”, у преводу ставови, мишљења, жеље, честитке и поздрави у вези Русије биће мета “борбе против дезинформација” као што је било и са ковид агендом и вакцинама, када је по налогу ове творевине, свако другачијег става био мета за судско-полицијски и медијски прогон.

Европски парламент позива да ” српске власти делују против величања осуђених ратних злочинаца” – у преводу, ако не поштујете пресуде политичких и идеолошких судова и окачите слику неког српског генерала, виђени сте као “подривач интегритета земаља у суседству” и “угрожавалац регионалне стабилности и помирења”.

Ако се сетимо предизборне пароле о миру и стабилности, нема сумње да ће политички курс новог-старог председника и његове власти ићи у правцу “мењања свести” и кажњавања сваког националнох осећања и идентитета, што је, уосталом, на почетку свије блиставе председничке каријере и обећао.

Ако он не буде хтео то да спроводи , има ко ће. На пример, млађани Павле Грбовић, председник Покрета слободних грађана, на кога се напад на изборни дан осуђује чак и овом резолуцијом.

Нећемо трошити речи на то како пролазе напади на посао, слободу и егзистенцију руководства Покрета Живим за Србију.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 21.4.2022