Да са ЕУ странпутице не скренемо

You are currently viewing Да са ЕУ странпутице не скренемо

Више је немогуће и декларативно заступати став да је улазак у Европску унију добар за Србију. О томе најбоље говоре изјаве њених представника, попут изјаве председника Европског парламента, Роберте Мерколе, која је изјавила да се од сваке земље која тежи да постане члан ЕУ, очекује да уведе санкције Русији, док је успут позвала да “Косово добије визну либерализацију”.

Комесар за проширење и суседску политику ЕУ Оливер Вархељи, на форуму бизарног назива – Украјинска лекција: EУ проширење као вакцина за рат, говорио је о неопходности убрзања проширења ЕУ на “Западни Балкан”.

Да је ситуација под високим напоном и у фото-финишу, говоре и бројне посете америчких званичника, последња у низу помоћника државног секретара САД, Карен Донфилд, која је изјавила да је “приоритет америчке спољне политике” да читав регион “Западног Балкана” уђе у ЕУ.

Мантра о “невидљивом непријатељу”, замењена је мантром о “миру и стабилности” на коју смо добро припремљени пред изборе.

А мир и стабилност, по рецепту ЕУ и САД, могућа је једино одрицањем од сопствених интереса. препуштањем Косова и Метохије и Републике Српске и окретањем леђа Русији.

Да је план власти нешто друго, не би посегли за предиктивним програмирањем ове непријатељске мантре пред изборе.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 27.4.2022.