Чиме је уцењена „Србија“?

You are currently viewing Чиме је уцењена „Србија“?

Лоше вести стижу из пријатељског нам Берлина. Након састанка са немачким канцеларом Шолцом, у присуству Куртија и Лајчака, председник Србије је изјавио да ће „Србија бити чврсто опредељена за европски пут и да је добро разумела поруку Немачке и осталих по питању увођења санкција Русији“. Навео је да је „избор Србије да буде на европском путу, иако анкете показују да то није најпопуларнији пут“, што би значило да се народу на тај пут не иде.

По говору тела и невербалној комуникацији, рекло би се и да се Вучићу не иде, али да из неког разлога нема избора. Ако послушате његове разлоге, чућете само испразну „бригу за Србију“ уз апокалиптична предвиђања, али оно што реално може да се догоди Србији, нешто је што би „људи из анкете“ већ сутра потписали – одлазак „страних инвеститора“, обустава средстава из предприступних фондова ЕУ којима се плаћа ЕУропска пропаганда и суспензија даљих преговора о чланству у ову наднационалну организацију.

Зашто је онда председник био покуњен, када би за све наведено имао већинску подршку народа у Србији? Како наводи један дневни листи близак западним амбасадама, последице које би могли да претрпе чиниоци власти који би одбили да буду део „западног фронта“ (против Русије), могле би бити санкције, финансијске истраге ,па и хапшења.
У преводу, никог Запад не доводи на власт, ако за њега нема спремну фиоку.

Инфо служба Покрета Живим за Србију

Објављено 5.5.2022.